+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Megagädda 14,64 och 120 cm för Mattias Procheus, nr två denna vinter...
Megagädda 14,64 och 120 cm för Mattias Procheus. Fisket denna vinter måste slå rekord!
Fotograf: Markus Teilus

Megagädda 14,64 och 120 cm för Mattias Procheus, nr två denna vinter...

Megagädda 14,64 och 120 cm för Mattias Procheus, nr två denna vinter...
Vilken fisk! Klicka för stor bild...
Foto: Markus Teilus
Jag har sagt det förut och säger det igen, nya vatten, nya möjligheter! Efter helgens bravader blev vi inte direkt mindre fiskesugna. Vår chans att komma ut igen kom redan på onsdagen, fyra dagar efter sista passet. Vår andra hälft, fiskeintresset, drog oss åter igen ut på nya äventyr och nya vatten.

Denna dag som många andra följde jag och Markus vår rutin med allt kring dagens fiske. Många hugg kom innan vi ens hade fått ut alla spön och den klassiska sniprensningen var igång. Ett 15-tal snipor stod för morgongympan och brist på värme var de ingen talan om. Tillslut trappades den intensiva huggperioden ner och områdets snipor började tröttna på vassa krokar och vyn ovanför isen. Vi pratade om lotteriet vi båda spelade då det helt plötsligt kunde hugga en riktigt stor, mitt bland alla snipfäll. Vi körde vartannat hugg på våra spön tillsammans. Vem av oss som skulle få chansen att drilla den där stora gäddan när den väl hugger var verkligen 50/50. Ibland tappade vi räkningen på vems tur det var att drilla och så många småsaker kunde avgöra vem som skulle bli fångstmannen.

Efter kortare paus så fäller närmsta spöet, där vi landat 4 mindre fiskar tidigare. Det var min tur att drilla, och tankarna låg på ytterligare en snipa. Denna tanke suddades dock ut då jag gjorde mothugget som krokade min livs fisk. Med tunga rusningar och bestämda stångningar växte fisken under fajten från att vara en 8:a till något jag knappt kunnat drömma om. Efter ytterligare några rusningar sa Markus att han skymtade huvudet på fisken, fast ändrade sig ganska snabbt och sa att det var inte huvudet han såg, utan stjärten... Fisken cirkulerade runt hålet och när den väl parkerade nedanför det 200mm breda hålet såg det inte ut att vara ett 200mm-hål längre.

Detta kunde inte vara inte sant... Kalla henne gris, fetto eller monster. Men för mig var det en av de vackraste flickor jag någonsin sett! Med en vikt på 14,64 kg, 120cm lång och en omkrets på 61cm så kan jag konstatera att konditionen på denna kämpe var något i hästväg jämfört med min. Tanken om att just jag skulle få turen att vara han som fick drilla, fotas och få ett nytt PB var absurd. Men innerst inne var det inte riktigt det som spelade rollen för oss. Denna fisk var exakt lika mycket Markus som min. Vi gjorde detta tillsammans från scratch, skillnaden var bara att det var jag som fick turen att stå framför kameran med ett nytt PB. Hur som helst, mycket slit, åtskilliga fiskepass och nyfikenheten på nya platser lönar sig till slut!  

Skolan går före fiske? Bitch, please..."

/Mattias Procheus 

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

4 kommentarer...
Roggan skrev...
Grattis
Fan vad grymt grattis......
Klockan 02:35, 10 Mars 2012

Sebastian Wiman +Fisheco skrev...
Grymt!
Bra fiskat, stort grattis och jag gillar avslutningen av texten, det gäller att prioritera det viktiga här i livet!
Klockan 13:18, 09 Mars 2012

Lars Tveit skrev...
Grattis
En syk fisk med en flott historie!
Klockan 08:42, 09 Mars 2012

Björn N skrev...
Grattis
Vilken drömgädda! Rolig beskrivning av hela äventyret och ett väldans grattis till fångstmannen!
Klockan 19:58, 08 Mars 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 167 Nästa SistaFishr.tv är en helt ny plattform för livesänt sportfiske!

Fishr.tv är en helt ny plattform för livesänt sportfiske!

Notiser Fishr.tv är en helt ny plattform för livesänt sportfiske! Tanken på sikt är att ”alla kan livefiska! Kolla in sändningarna imorgon lördag då det ska jagas "plussare"...

Inga kommentarer
Sportfiskarna jobbar med id!

Sportfiskarna jobbar med id!

Eko/ Miljö Har du sett id leka i vår? Lägg då gärna upp din observation på artportalen eller kontakta Sportfiskarna...

Inga kommentarer
Utveckla ditt fiske- häng med på Sportfiskarnas föreläsningar!

Utveckla ditt fiske- häng med på Sportfiskarnas föreläsningar!

Notiser Tillsammans med Sportfiskarna anordnar Studiefrämjandet två digitala föreläsningar för dig som är fiskeintresserad...

Inga kommentarer
Sportfiskarna söker erfaren projektledare till fiskevårdsverksamhet i Stockholm!

Sportfiskarna söker erfaren projektledare till fiskevårdsverksamhet i Stockholm!

Eko/ Miljö Är du en erfaren vattenvårdare och drömmer om att arbeta för en organisation där passionen för fiske, fiskevård och levande vattenmiljöer genomsyrar arbetet?

Inga kommentarer
Hjälp till med gratis fiske på första metardagen!

Hjälp till med gratis fiske på första metardagen!

Notiser Sportfiskarna uppmanar alla fiskeföreningar och FVO:n landet runt att upplåta fiske gratis på första metardagen 13 maj...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.