+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!
Enligt Energiöverenskommelsen ska kraftindustrin betala kostnaderna för vattenkraftens miljöanpassning. Men nu anser Centerpartiet med flera stödpartier att det blir för dyrt för verksamhetsutövarna att betala notan för de skador de åsamkat våra vatten.
Fotograf: Sportfiskarna

Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Centerpartiet vill sätta press på regeringen att ingripa mot vattenmyndigheternas åtgärdsplaner. Partiet anser att arbetet med att uppfylla EU:s vattendirektiv blir alldeles för dyrt för vattenkraften, lantbruket och kommunerna.

Den 11 juni arrangerade Miljö- och jordbruksutskottet en särskild informationsdag om hur EU:s vattendirektiv ska kunna genomföras i Sverige. Vid informationen medverkade representanter och experter från bland annat vattenkraftbranschen, Svenskt Vatten, LRF, forskare samt olika miljöorganisationer, däribland Sportfiskarna. Anledningen är att Centerpartiet vill att Miljö- och jordbruksutskottet genom ett så kallat utskottsinitiativ ska förmå riksdagen att besluta om ett tillkännagivande som kräver att regeringen överprövar vattenmyndigheternas åtgärdsprogram.

Centerpartiet anser bland annat att åtgärdsprogrammen är schablonmässiga och generaliserande samt att de saknar platsspecifika nytto- och kostnadsbedömningar för varje berörd verksamhet. Man anser vidare att de motverkar den nationella livsmedelsstrategin, motverkar en ökad vattenkraftutvinning, inte tillämpar undantag för miljökrav i tillräcklig omfattning samt inte klassar tillräckligt många vattendrag som kraftigt modifierade så att verksamhetsutövarna kan slippa undan miljöåtgärder. Läs mer här Sportfiskarna!
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Roddan skrev...
Förvånad!? Nej
Ett riktigt skit parti.. En röst på dem är en röst på en fortsatt ned montering av Sverige alla kategorier. Smuts..
Klockan 21:28, 29 Juni 2021

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 170 Nästa SistaNy SM-tävling i mete i Nyköping!

Ny SM-tävling i mete i Nyköping!

Tävling Lördag den 25-26 september planeras en helt ny SM-tävling att genomföras i samarbete med Torshälla SFK på piren i Nyköping, SM i mete med C&R...

Inga kommentarer
Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Eko/ Miljö Nu anser Centerpartiet med flera stödpartier att det blir för dyrt för verksamhetsutövarna att betala notan för de skador de åsamkat våra vatten...

1 kommentar
LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

Livefiske Inte nog med att det är LIVEfiske idag med Tero Paakki! Vi premiärsänder även, förutom på Youtube, på nya livekanalen fishr.tv!

Inga kommentarer
Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Tävling I helgen som gick tävlades det i Östa Perch Open 2021! Med det har vi nu årets första ranking i Swedish Perch League ute!

Inga kommentarer
 Rädda strömmingen innan det är för sent!

Rädda strömmingen innan det är för sent!

Eko/ Miljö Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om. Sportfiskarna gör nu allt för att uppmärksamma situationen...

1 kommentar

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.