+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Ska vi skrota begreppet catch and release?
Ska vi skrota begreppet catch and release?
Fotograf: Privat

Ska vi skrota begreppet catch and release?

Ska vi skrota begreppet catch and release? Ja, det är faktiskt en intressant fråga. Vi är just nu som sportfiskare ifrågasatta av delar av allmänheten och som senast i SVT och Vetenskapens Värld!

Det kan faktiskt vara rimligt att ställa frågan!


C&R är ett väldigt konsekvent begrepp, det antyder liksom att vi/ jag aldrig tar upp fisk... jag har sagt det förut, jag säger det igen. Ett sådant fiske gör oss bara till nöjesplågare. Det kan jag själv aldrig ställa upp på.

Jag behåller ofta fisk, känner mig rik när jag har ett par kilo gösfilé i frysen och jag känner mig väldigt stolt när jag kan servera färsk abborrfilé eller varför inte färsk strömming till vänner och familj.

Så, kanske ska vi hitta andra sätt, andra ord, att kommunicera vårt fiske på, om man är som jag, gärna behåller "rätt fisk". Inte för stor, inte för liten. Kanske ska det istället heta det en gång lanserade begreppet "limit your kill" fast hellre med ett svenskt motto!

Vad tycker du? Nedan finns lite mer tankar kring oss som konstiga sportfiskare!

//Jan O FishEco
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 170 Nästa SistaNy SM-tävling i mete i Nyköping!

Ny SM-tävling i mete i Nyköping!

Tävling Lördag den 25-26 september planeras en helt ny SM-tävling att genomföras i samarbete med Torshälla SFK på piren i Nyköping, SM i mete med C&R...

Inga kommentarer
Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Eko/ Miljö Nu anser Centerpartiet med flera stödpartier att det blir för dyrt för verksamhetsutövarna att betala notan för de skador de åsamkat våra vatten...

1 kommentar
LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

Livefiske Inte nog med att det är LIVEfiske idag med Tero Paakki! Vi premiärsänder även, förutom på Youtube, på nya livekanalen fishr.tv!

Inga kommentarer
Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Tävling I helgen som gick tävlades det i Östa Perch Open 2021! Med det har vi nu årets första ranking i Swedish Perch League ute!

Inga kommentarer
 Rädda strömmingen innan det är för sent!

Rädda strömmingen innan det är för sent!

Eko/ Miljö Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om. Sportfiskarna gör nu allt för att uppmärksamma situationen...

1 kommentar

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.