+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Laxfiske på privat sträcka i Lainio älv!
Laxfiske på privat sträcka i Lainio älv!
Fotograf: Privat

Laxfiske på privat sträcka i Lainio älv!

FishYourDream AB är ett fisketurismföretag med hållbarhetsfokus som sedan 2006 opererat 3 olika destinationer där fisket är den dominerande reseanledningen, på Gotland, i Ammarnäs och i Tjuonajokk vid Kaitumälven.

Här njuter gäster från hela världen av bra flugfiskeupplevelser, mat och naturnära boende. Nu, 15 år efter starten så tar FishYourDream nästa steg och lägger till en ny fiskart, och med den en ny målgrupp, Östersjölaxen. Detta har blivit verklighet genom ett samarbete med Lapland Guesthouse i Kangos, ett samarbete som möjliggör en nylansering av numera klassiska Camp Onka vid Lainio älv.

I flera år har vi letat efter en möjlighet att lägga till den baltiska laxen till vårt utbud. Nu har möjligheten uppenbarat sig och vi kan, som vanligt med så mycket hållbarhet i konceptet som möjligt, äntligen erbjuda en upplevelse för laxfiskare som vill ha helheten, guider och fiskekunnande från FishYourDream, bra måltider, boende och värdskap från Johan och Eva Stenevad på Lapland Guesthouse. Allt fiske sker med guide på den 9,5 km långa sträckan i Lainio älv, som är en av de mest produktiva laxälvarna i Sverige.

Per Jobs från FishYourDream:
“Östersjölaxen är lite hemlig, den är inte så känd internationellt som Atlantlaxen eller Stillahavslaxen, men den är ju en precis lika häftig fisk att fånga. För en europeisk marknad som kanske tittat mest på Norge och Island hittills, kommer vi erbjuda ett riktigt starkt alternativ. Att få etablera sig i Pajala och Kangos tillsammans med Lapland Guesthouse är riktigt spännande. Det känns tryggt att den lokala förankringen blir stark. Förhoppningsvis så kan detta samarbete bidra till lokal utveckling och någonting bra för många”.

Johan Stenevad från Lapland Guesthouse:
“Säsongen 2021 så får vi en ny samarbetspartner i Vildmarksmekka/Camp Onka då Jesper Spåra efter 5 säsonger ska hitta nya utmaningar och vi önskar han stort lycka till med allt han företar sig. Samtidigt hälsar vi FYD och Per Jobs varmt välkommen som vår nya samarbetspartner och vi ser en stor potential i hans kunskap och nätverk när det gäller fiske i norra Sverige då han idag driver bl.a. Tjuonajokk. Vi är helt säker på att det kommer att ta laxfisket i Lainioälven och Camp Onka till en ny nivå som gynnar oss och alla i bygden. Nu ser vi fram emot en fin fiskesäsong sommaren 2021.

” Om du vill veta mer kontakta per@fishyourdream.com och besök gärna vår webbsida: www.fishyourdream.com.

Best regards, Per Jobs, owner and founder of FishYourDream
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 170 Nästa SistaNy SM-tävling i mete i Nyköping!

Ny SM-tävling i mete i Nyköping!

Tävling Lördag den 25-26 september planeras en helt ny SM-tävling att genomföras i samarbete med Torshälla SFK på piren i Nyköping, SM i mete med C&R...

Inga kommentarer
Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Eko/ Miljö Nu anser Centerpartiet med flera stödpartier att det blir för dyrt för verksamhetsutövarna att betala notan för de skador de åsamkat våra vatten...

Inga kommentarer
LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

Livefiske Inte nog med att det är LIVEfiske idag med Tero Paakki! Vi premiärsänder även, förutom på Youtube, på nya livekanalen fishr.tv!

Inga kommentarer
Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Tävling I helgen som gick tävlades det i Östa Perch Open 2021! Med det har vi nu årets första ranking i Swedish Perch League ute!

Inga kommentarer
 Rädda strömmingen innan det är för sent!

Rädda strömmingen innan det är för sent!

Eko/ Miljö Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om. Sportfiskarna gör nu allt för att uppmärksamma situationen...

1 kommentar

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.