+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Swedish Perch Tournament 2021 närmar sig!
Swedish Perch Tournament 2021 närmar sig!
Fotograf: FishEco

Swedish Perch Tournament 2021 närmar sig!

Nu är det lite mindre än två månader kvar tills den första deltävlingen går av stapeln i Jönköping för Swedish Perch Tournament 2021 och vi i teamet räknar ner dagarna till dess!

Vi kan stolt presentera att samtliga deltävlingar även i år ingår i Swedish Perch League. Konceptet för SPL kommer från iFiske och +Fisheco, som är ett nationellt rankingsystem för de som tävlar i abborrfiske, mer information om Swedish Perch League hittar ni på www.perchleague.se 

Swedish Perch Tournament består av totalt fyra deltävlingar, alla med olika förutsättningar och utmaningar. Vilket utmanar allt från den glade amatören till den mest erfarne sportfiskaren att kunna leverera resultat i tuffa förhållanden. Att ha chansen att ta hem slutsegern i touren kräver dedikation, tålamod och skicklighet.

Alla deltävlingar arrangeras med värdbutiker som även bidrar med fina priser till deltävlingarna presentbord.

Deltävlingarna är enligt följande (datum, Stad, värdbutik):

 • 19/6, Jönköping, Fiske & Outdoor
 • 24/7, Västerås, Sportfiskeboden Västerås
 • 21/8, Arvika, Böjda Spön
 • 11/9, Aronsborg/Bålsta, Stockholms Fiske

Fullständig information om touren går att läsa på www.spt.nu. Här kommer det dock ett litet axplock av informationen för tourens koncept, grundläggande regler och förutsättningarna är följande:

 • Ett team får som mest tillgodoräkna sig resultatet från 3 deltävlingar
 • Tävlingarna är självklart enligt ”catch and release”
 • Ett lag består av 2-3st personer i en båt
 • Fiskesätten som är tillåtna är haspel- och spinnfiske
 • 5 längsta abborrana räknas till lagets totallängd, minimigräns är 25cm
 • Prisborden kommer att bestå av fina produkter och presentkort, både för den enskilda deltävlingen och för hela touren

I dagsläget är det totalt sett är det 23st anmälda lag för hela touren och där 17st av dem är med och tävlar i minst 3 deltävlingar. Det betyder att nästan 75% av de deltagande lagen är med och har chans att vinna touren.

Deltävling            Antal lag anmälda

 • Jönköping       22
 • Västerås         18
 • Arvika            16
 • Bålsta             17

Missa inte chansen med att vara med och delta i Sveriges Bästa Abborretour genom att gå in och anmäla er på www.spt.nu och fyll i formuläret!

Följ oss på SPT:s hemsida ”SPT News” och framförallt våra sociala plattformar för nya roliga uppdateringar, utlottningar och övrig information som rör årets upplaga av Swedish Perch Tournament. Nytt för i år är att vi har en startat en egen Youtube-kanal som ni vi kommer presentera samarbetspartners och annat roligt.

Vi kan även presentera en rolig nyhet att vi kommer använda oss av Fishy Live under samtliga deltävlingar. Fishy Live är ett komplett och marknadens mest lättanvända och snabba system för att på ett helt nytt sätt arrangera och hantera live-fisketävlingar, där lag eller individer löpande rapporterar in fångster och får dessa granskade av en tävlingsledning. In och kika på https://www.fishy.nu/index.php/om-oss/fishy-live för att uppdatera er om hur det funkar!

I samband med Covid-19 pandemin, håller vi oss som tävlingsarrangörer uppdaterade om de senaste rekommendationer som erhålls från Folkhälsomyndigheten. I dagsläget arbetar vi för att genomföra Swedish Perch Tournament 2021 som planerat.  

Hoppas att vi syns i Sommar

/ Viktor, Sebastian och Johnny
www.spt.nuDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 170 Nästa SistaNy SM-tävling i mete i Nyköping!

Ny SM-tävling i mete i Nyköping!

Tävling Lördag den 25-26 september planeras en helt ny SM-tävling att genomföras i samarbete med Torshälla SFK på piren i Nyköping, SM i mete med C&R...

Inga kommentarer
Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Eko/ Miljö Nu anser Centerpartiet med flera stödpartier att det blir för dyrt för verksamhetsutövarna att betala notan för de skador de åsamkat våra vatten...

Inga kommentarer
LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

Livefiske Inte nog med att det är LIVEfiske idag med Tero Paakki! Vi premiärsänder även, förutom på Youtube, på nya livekanalen fishr.tv!

Inga kommentarer
Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Tävling I helgen som gick tävlades det i Östa Perch Open 2021! Med det har vi nu årets första ranking i Swedish Perch League ute!

Inga kommentarer
 Rädda strömmingen innan det är för sent!

Rädda strömmingen innan det är för sent!

Eko/ Miljö Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om. Sportfiskarna gör nu allt för att uppmärksamma situationen...

1 kommentar

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.