+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Möt laxen i Mörrum!
Möt laxen i Mörrum!
Fotograf: Privat

Möt laxen i Mörrum!

Nu börjar vi närma oss den tiden då laxens resa från havet upp i Mörrumsån börjar. Under våren och försommaren sker den största uppgången av lax, laxen stiger dock under hela sommaren och en även senare.

Ett spännande fiske som man inte vill missa. Därför har vi skapat fiskepaketet "Möt laxen i Mörrum" i varje veckoslut med start den 6 maj till den 3 juni. Här ingår boende, fiskekort, mat och 1,5 dags guidning. För mer information och bokning, klicka på länken här!


Ett hett tips- Förutsättningarna under våren/försommaren ser alltid olika ut men normalt finns både vattenmängden och kylan kvar i vattnet, ju längre vi kommer mot sommaren sjunker vattnet och tempen i vattnet ökar. Temperaturen är den enskilt största faktorn till att det blir trögare att få laxen att nappa.

Många ger upp när vattnet sjunker och tempen stiger, oftast pga. sin egen sportfiskeerfarenhet. Utgår vi från Laxens behov behövs ett snabbare vatten där syresättning blir högre samt och det blir lättare för laxen att hitta en plats där det kostar mindre energi att stå på i ån. Dagarna blir längre och laxen blir mer exponerad för solljus, därav ökar laxens behov beskuggning.

Många av dessa förutsättningar som laxen kräver finner ni bland annat på dom nordligare sträckor.

Boka ett spännande och lärorikt paket och möt laxen i Mörrum!

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 168 Nästa SistaTestat - Abborrspö Esox Gear Catalyst 5-25 gram!

Testat - Abborrspö Esox Gear Catalyst 5-25 gram!

Magazinet Som vanligt är det lite extra kul att få lägga händerna på ett svenskt designat spö. Ännu en gång är det en av Steve McVeys och Esox Gears skapelser som fått följa med ut på sjön...

Inga kommentarer
Söder Sportfiske förvärvar sportfiskemärket Eastfield Lures!

Söder Sportfiske förvärvar sportfiskemärket Eastfield Lures!

Press/ reklam Söder Sportfiske förvärvar sportfiskemärket Eastfield Lures! Efter förvärvet ingår nu Eastfield i Söder Sportfiskes egna varumärkesgrupp...

Inga kommentarer
Tomasz Polski Andersson slår till med SuperSize igen!

Tomasz Polski Andersson slår till med SuperSize igen!

Spinn Tomasz Polski Andersson slår till med sin sjunde registrerade SuperSizefisk! Denna gång en riktigt flott gädda!

Inga kommentarer
Framgångsrikt arbete med havsöringen fortsätter i Uppsala län!

Framgångsrikt arbete med havsöringen fortsätter i Uppsala län!

Eko/ Miljö Sportfiskarna har fortsatt varit drivande i projektet ”Många bäckar små” som är ett samarbete med Länsstyrelsen i Uppsala och lokala engagemang med syfte att öka rekryteringen av öring i Uppsala län...

Inga kommentarer
DM i gädda Södra Älvsborg avgjort!

DM i gädda Södra Älvsborg avgjort!

Tävling DM tävlingen på Sämsjön är avgjord. Gäddfisket och suget efter tävlingar är glödhett just nu.30 lag anmälde sig på bara några dagar vilket var maxtaket för tävlingen...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.