+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sportfiskarna - Konstruktivt möte med landsbygdsministern!
Sportfiskarna och ministern var inte överens om allt, men det var ett bra möte.
Fotograf: Sportfiskarna

Sportfiskarna - Konstruktivt möte med landsbygdsministern!

Sportfiskarna genomförde onsdag 14 april ett digitalt möte med landsbygdsminister Jennie Nilsson om våra aktuella intressefrågor.

Syftet med mötet var att framföra förbundets och dess medlemmars stora oro över situationen för fiskbestånden i Östersjön och i västerhavet och föra fram våra samlade synpunkter på vilka åtgärder som bör sättas in.

Landsbygdsministern uttryckte att hon delade vår oro och att det kommer krävas en mängd åtgärder för att vända på utvecklingen. Hon lyfte fram det gällande torskfiskestoppet och lekstängningsstoppet för sillfisket i Östersjön, den nyligen införda licensjakten på säl och att regeringen givit Havs- och vattenmyndigheten ett flertal uppdrag bland annat när det gäller en eventuell reglering av trålningsfisket. Hon var samtidigt tydlig med att för att få igenom större förändringar när det gäller exemplevis trålningsgränsen kommer det behövas mer entydiga forskningsresultat för att kunna driva frågan inom EU.

Sportfiskarna framförde att det under lång tid funnits tydliga bevis för att vår nuvarande fiskförvaltning inte fungerar och att det exempelvis för strömmingen i södra bottenhavet och Stockholms skärgård behövs omedelbara åtgärder som utflyttad trålningsgräns och särskilda fredade områden för att undvika en fortsatt kraftig försämring av beståndssituationen. Även om mer kunskaper behövs är det fullt möjligt att med stöd av försiktighetsprincipen vidta åtgärder redan i dag... Läs mer här Sportfiskarna!
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 167 Nästa SistaFishr.tv är en helt ny plattform för livesänt sportfiske!

Fishr.tv är en helt ny plattform för livesänt sportfiske!

Notiser Fishr.tv är en helt ny plattform för livesänt sportfiske! Tanken på sikt är att ”alla kan livefiska! Kolla in sändningarna imorgon lördag då det ska jagas "plussare"...

Inga kommentarer
Sportfiskarna jobbar med id!

Sportfiskarna jobbar med id!

Eko/ Miljö Har du sett id leka i vår? Lägg då gärna upp din observation på artportalen eller kontakta Sportfiskarna...

Inga kommentarer
Utveckla ditt fiske- häng med på Sportfiskarnas föreläsningar!

Utveckla ditt fiske- häng med på Sportfiskarnas föreläsningar!

Notiser Tillsammans med Sportfiskarna anordnar Studiefrämjandet två digitala föreläsningar för dig som är fiskeintresserad...

Inga kommentarer
Sportfiskarna söker erfaren projektledare till fiskevårdsverksamhet i Stockholm!

Sportfiskarna söker erfaren projektledare till fiskevårdsverksamhet i Stockholm!

Eko/ Miljö Är du en erfaren vattenvårdare och drömmer om att arbeta för en organisation där passionen för fiske, fiskevård och levande vattenmiljöer genomsyrar arbetet?

Inga kommentarer
Hjälp till med gratis fiske på första metardagen!

Hjälp till med gratis fiske på första metardagen!

Notiser Sportfiskarna uppmanar alla fiskeföreningar och FVO:n landet runt att upplåta fiske gratis på första metardagen 13 maj...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.