+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sportfiskarna - Konstruktivt möte med landsbygdsministern!
Sportfiskarna och ministern var inte överens om allt, men det var ett bra möte.
Fotograf: Sportfiskarna

Sportfiskarna - Konstruktivt möte med landsbygdsministern!

Sportfiskarna genomförde onsdag 14 april ett digitalt möte med landsbygdsminister Jennie Nilsson om våra aktuella intressefrågor.

Syftet med mötet var att framföra förbundets och dess medlemmars stora oro över situationen för fiskbestånden i Östersjön och i västerhavet och föra fram våra samlade synpunkter på vilka åtgärder som bör sättas in.

Landsbygdsministern uttryckte att hon delade vår oro och att det kommer krävas en mängd åtgärder för att vända på utvecklingen. Hon lyfte fram det gällande torskfiskestoppet och lekstängningsstoppet för sillfisket i Östersjön, den nyligen införda licensjakten på säl och att regeringen givit Havs- och vattenmyndigheten ett flertal uppdrag bland annat när det gäller en eventuell reglering av trålningsfisket. Hon var samtidigt tydlig med att för att få igenom större förändringar när det gäller exemplevis trålningsgränsen kommer det behövas mer entydiga forskningsresultat för att kunna driva frågan inom EU.

Sportfiskarna framförde att det under lång tid funnits tydliga bevis för att vår nuvarande fiskförvaltning inte fungerar och att det exempelvis för strömmingen i södra bottenhavet och Stockholms skärgård behövs omedelbara åtgärder som utflyttad trålningsgräns och särskilda fredade områden för att undvika en fortsatt kraftig försämring av beståndssituationen. Även om mer kunskaper behövs är det fullt möjligt att med stöd av försiktighetsprincipen vidta åtgärder redan i dag... Läs mer här Sportfiskarna!
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 167 Nästa SistaFler laxar får fångas i Norrland - och fisket EU-anpassas

Fler laxar får fångas i Norrland - och fisket EU-anpassas

Eko/ Miljö HaV har nu, efter en remissrunda, fattat beslut som bland annat innebär EU-anpassning av de svenska reglerna för laxfiske med fasta redskap. Dessutom ökar laxkvoten i Väster- och Norrbotten med nästan 2 000 laxar...

Inga kommentarer
SR - Torskfisket har kollapsat!!!

SR - Torskfisket har kollapsat!!!

Eko/ Miljö Torsken är borta i Kattegatt! Man kallar det helt enkelt en kollaps och politikerna lyssnar inte säger Markus Lundgren från Sportfiskarna!

Inga kommentarer
Testat - gäddspö Abu Garcia Beast X haspel 40-140 gram!

Testat - gäddspö Abu Garcia Beast X haspel 40-140 gram!

Magazinet Abus Beast-serie lanserades under 2021 men just det här spöet ramlade ner på redaktionen redan förra året i september och har fått hänga med ett tag på sjön...

Inga kommentarer
Laxfiske på privat sträcka i Lainio älv!

Laxfiske på privat sträcka i Lainio älv!

Press/ reklam Testa laxfisket i Lainioälven och Camp Onka, här finns en privat exklusiv sträcka! FishYourDream satsar på Östersjölaxen som ny art och med ny destination...

Inga kommentarer
Nya övergångsregler för mormyska!

Nya övergångsregler för mormyska!

Tävling Enligt de nya övergångsreglerna skall svenska mormyskalandslaget till hälften tas ut på ett separat landslagskval och till hälften på SM...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.