+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för barn och ungdomar!
Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för barn och ungdomar!
Fotograf: Privat

Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för barn och ungdomar!

Roliga nyheter! Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för ungdomar och barn berättar ungdomsledaren Miska Escobar från Sportfiskeklubben Magelungen! Det har blivit riktigt lyckat!

Det har satsats mycket på idrott mm men nu så satsar Farsta Stadsdelsförvaltningen på fiske genom att låta barn fiska på loven- sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov.

Det fiskades intensivt på påsklovet, i alla väder. Måndagen började med hårt april väder med hagel och snöfall blandat med hårda vindar men stoppar det en 14-årig gäddfiskare? Eller andra dagarna när det blåste så mycket så att man vart röd i ansiktet så  ville barnen bara fortsätta att nöta på till man fick några gäddor. Gäddorna vart få men glädjen vart stor!

Vissa av dom yngre barnen fick landa sin första gädda och så fick Sverige ytterligare några till gäddfiskare som hittat det vi alla andra har hittat.

Till sommaren så blir fisket ännu större, det blir 5 dagars fiske för hela 75 st barn från åldrarna 8-15 år.

Stort tack till Farsta stadsdelsförvaltning och Sportfiskarna som stöttar oss i detta magiska aktiviteten, fiske! Ungdomsledaren Miska Escobar  från Sportfiskeklubben Magelungen vill även passa på att nämna hur viktigt det
är att bli medlemmar i Sportfiskarna, för genom dom så öppnas också stora möjligheter för föreningar.

 - Jag har känt att sportfiskarna ställer upp för mig när jag har frågor, när jag behöver hjälp och deras ungdomsverksamhet är kanon och jag tar rygg på dom!

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 167 Nästa SistaFler laxar får fångas i Norrland - och fisket EU-anpassas

Fler laxar får fångas i Norrland - och fisket EU-anpassas

Eko/ Miljö HaV har nu, efter en remissrunda, fattat beslut som bland annat innebär EU-anpassning av de svenska reglerna för laxfiske med fasta redskap. Dessutom ökar laxkvoten i Väster- och Norrbotten med nästan 2 000 laxar...

Inga kommentarer
SR - Torskfisket har kollapsat!!!

SR - Torskfisket har kollapsat!!!

Eko/ Miljö Torsken är borta i Kattegatt! Man kallar det helt enkelt en kollaps och politikerna lyssnar inte säger Markus Lundgren från Sportfiskarna!

Inga kommentarer
Testat - gäddspö Abu Garcia Beast X haspel 40-140 gram!

Testat - gäddspö Abu Garcia Beast X haspel 40-140 gram!

Magazinet Abus Beast-serie lanserades under 2021 men just det här spöet ramlade ner på redaktionen redan förra året i september och har fått hänga med ett tag på sjön...

Inga kommentarer
Laxfiske på privat sträcka i Lainio älv!

Laxfiske på privat sträcka i Lainio älv!

Press/ reklam Testa laxfisket i Lainioälven och Camp Onka, här finns en privat exklusiv sträcka! FishYourDream satsar på Östersjölaxen som ny art och med ny destination...

Inga kommentarer
Nya övergångsregler för mormyska!

Nya övergångsregler för mormyska!

Tävling Enligt de nya övergångsreglerna skall svenska mormyskalandslaget till hälften tas ut på ett separat landslagskval och till hälften på SM...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.