Senaste veckan har jag hunnit med två turer ut på isen.

Jag har fiskat två olika ställen men som haft gemensamt att det fiskats intill hyfsade djup på ca 12-16 m och där det är en fin kant som går upp till en grynna/platå där djupet är ca 6-7m. På platåerna och kanterna har jag pimplat med balansare och även satt ut några ismetespön.

För att hitta kanterna använder jag mig av ett enkelt ekolod med isgivare vilket jag även använder när jag pimplar med balansare. Har skrivit det förr men skriver det igen…. Detta fiske är fantastiskt kul….beroendeframkallande !???

Har bytt gäddståltafsen till 0,45fc och satt på en mindre krok i storlek 6 samt satt på en mindre vikt ovan tafs ( 5g ). Detta för att jag upplever att abborren är känsligare än gäddan och ofta bara drar av och sedan spottar när man har tungt blyat och jag upplever att vi haft mer fäll när vi använt oss av Fc tafs.

Detta har resulterat i ett par fina abborrar över kilot och ett par strax under men även en fin prickig bifångst på 108cm.

 

image

 

image

image

 

Ut och jaga dom jaga dom randiga krigarna! Fantastiska fiskar!

 

Skit fiske på er !/ Andreas