Jag fiskar mest gädda och abborre men ibland tycker jag det är kul att även pröva lyckan efter andra arter. Idag var en sådan dag. Min vän Ibro ringde och frågade om jag ville följa med och pimpla öring ,och jag tackade ja.

 

Så vi åkte mot vattnet och satte oss på ett ställe där Ibro fiskat bra förut. Jag körde med en mindre balansare med maggot på krokarna och Ibro med en större mormyska.

 

Det dröjde inte länge innan jag ser Ibro drilla fisk och det ser ut att vara en fin fisk också.  Pimpelspöt med haspelrullen böjer sig rejält. Efter en stunds drillande får han upp öringen och det är en grann fisk på ca 1,2kg.

image

Jag fortsätter nöta med min balansare utan resultat. Men det dröjer inte länge innan Ibro drillar fisk igen. Tyvärr släpper denna.

 

Det var dags för mig att släppa stoltheten och byta bete. Valet föll på en orange/blå/vit mormyska. Nu dröjde det inte länge innan jag också fick känna på fisk. Men tyvärr var jag en på tok för orutinerad öringpimplare ,då jag likt en nybörjare försöker säkra fisken på tok för snabbt. Ser att det är en fin bit innan mormyskan kommer upp ensam.

 

Blir irriterad på mig själ att jag sumpade chansen när den kom.  Sen tittar jag bort på Ibro och precis då ser jag hans spö böja rejält på nytt. Han drillar och upp kommer ännu en riktigt fin öring som jag skulle tro låg runt 1,5 kg. Den simmar vidare och växer sig ännu större.

Nu tyckte jag att det var dags för mig att få upp en öring men det hände inte mycket mer än att Ibro hade ytterligare kontakter.

Men rätt som det var hugger det bestämt i mitt spö. Av någon anledning väljer jag att handdrilla denna fisk fast jag har haspelrulle på spöt. Men denna gång tar jag det lugnare och efter en nervös drillning lyckas även jag landa en fin öring.

Nu verkade det som att öringen fattat tycke för min mormyska för det dröjer inte länge innan det smäller till igen. Denna gång känns det tyngre och efter lite tumult lyckas jag  landa denna fina fisk.image

Skulle tippa på att den vägde någonstans mellan 1,5-1,6kg men den fick förbli oväg och fick simma vidare.

Efter denna fisk hade vi inga fler kontakter så vi beslutade oss för att byta del av sjön.

Traskade över och borrade några nya hål. Det var ett lyckat val då jag åter lyckades lura en fin öring.

image

Denna fisk hade förmodligen blivit attackerad av en gädda som lurar i dessa vatten.

Vem vet, nästa gång kanske ismetespöna åker med?

Sen var det dags att åka hem nöjda och glada efter en lyckad dag på sjön.

I morgon består fredagsmiddagen och ugnstekt öring med pressad potatis och gräddsås, det vattnas i munnen redan nu.

Skit fiske på er/ Andreas