Så föds ett företag och tre nya gäddflugfiskare..

Jag måste ärligt erkänna att det är så otroligt roligt att så många kontaktar mig för att få tips och hjälp med att komma igång med gäddflugfiske och allt vad det innebär.

Det har resulterat i att jag startat en enskild firma, vid sidan av min heltidsanställning som personlig assistent, just för att kunna möta upp efterfrågan.

Som ni säkert förstår så är det inte ekonomiskt hållbart för mig att ge mig iväg på fiskeresor med allt och alla, visst jag har det bra som blir sponsrad med utrustning från Flydressing/Vision men det innebär inte att jag får lön eller fiskeresor betalda av dom eller utrustning/material att försörja andra med. (Vilket många verkar tro där ute)

Sponsring är en sak och anställning en annan.

 

I början av sommaren kontaktade Ulf Strandberg mig då han och ett par andra herrar ville följa med mig ut för att få prova på gäddflugfisket. Men just då fanns det inte tid för mig att ta mig an grabbarna så det blev av först nu.

Ivriga och glada i hågen ville de slänga sig ut i vattnet och kroka sina första flugfångade gäddor nästan direkt, men det funkar ju inte riktigt så. Nej, vi hade först genomgång av utrustning, tafs, wire, knutar, beteslås för gäddflugor och mycket annat innan vi ens kom ut i vattnet.

En av grabbarna, Jörgen Hall, driver jakt och fiskebutiken Carlssons Handels i Klippan och han hade med sig utrustning att testa, som ska säljas i butiken. Ett ypperligt tillfälle att prova på olika produkter/ lösningar för att sedan veta vad man ska rekommendera kunderna.

 

Så tillslut vadade vi ut i vattnet, jag hade som vanligt valt ett lättvadat ställe just för att de skulle kunna fokusera på flugfisket och inte vart de sätter ner vadarskorna.

 

Tobias Ström med första fluggäddan

 

Det tog inte så lång stund innan studenten från naturbruksgymnasiet i Osby, Tobias Ström, hade krokat sin första fluggädda. Inte den jättestora gäddan men ändock en gädda.

 

Jörgen Hall med första fluggäddan

 

Kort därefter så lyckades Jörgen lura upp en gädda.

Två av tre har nu fått känna på hur det känns att drilla små gäddor på flugspö och det taggade nog upp dem ännu mer.

 

Vädrets makter kan man tyvärr aldrig rå över. Att vattentemperaturen fortfarande var för hög, vindarna var nordliga, solen strålade från klarblå himmel, inga vindar alls och det i kombination med kristallklart högvatten är egentligen inte det mest optimala för oss gäddfiskare men vi krigade på bra ändå.

 

Jag lyckades hitta och kroka en något större gädda och den fick agera lite modell för att lära ut gälgreppet.  Nog så viktigt att kunna utöva för att lättare hantera gäddan och återutsätta dem så smidigt och snabbt som möjligt.

 

Killarna fick en genomgång hur man fixar egna riggar, med smältvajer och beteslås och även riggar för tubfluga med wiggletail.

 

Tobias fick prova att binda en egen gäddfluga, som han självklart fiskade med dagen därpå..

 

Tobias med gädda på egenbunden fluga

 

.. och gissa förvåningen och glädjen över att krokat gädda på sin egenbundna fluga!!

 

Ulf Strandberg med första fluggäddan_

 

Tredje och sista dagen tog jag med killarna till ett mer svårvadat ställe, där vinden piskade på ordentligt men det gav resultat. Både i att hitta lite större gäddor men även för Ulf som äntligen lyckades kroka sin första.

 

Nattbild lugnt hav

 

Vi hade tre otroligt roliga dagar/kvällar och jag hoppas att grabbarna får nytta av alla tips och trix för att så småningom kunna ge sig ut på egen hand.

 

Tusen tack Ulf, Jörgen och Tobias

Skitfiske på er, vi ses snart igen Blinkar

4 svar på ”Så föds ett företag och tre nya gäddflugfiskare..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *