En kloss för Linus!!!

Den långe och den korte…

Jag får ofta höra att jag ”fiskar jämt” Det är inte sant… men jag fiskar rätt ofta, det kan jag inte sticka under stol med… Det är ju faktiskt mitt jobb, även om mina bättre vänner i tio år hävdat att det är omöjligt att det kan klassas som arbete. Ett av tricken att maximera sina chanser är faktiskt att även ta fisket när det bjuds, att inte alltid vänta på rätt förutsättningar så att säga.

Ett typiskt sådan pass hade jag och Thomas Abrahamsson från iFiske i söndags. Efter att ha varit funktionärer på Nordic River Pike Open fick vi en av de utpumpade arrangörerna och småbarnspapporna av gå upp tidigt ännu en morgon, dagen efter två tävlingsdagar! Vi ville vara ute tidigt då det var tydligt om man tittade på¨ tävlingen att den enda chansen till bra fiske varit mellan ca 0800-0900 de senaste dagarna. Vår guide, Linus Mörtzell, var så trött att han nästan såg ut att somna ståendes vid Circle K:s kaffebord när vi möttes för proviantering vi sjubläcket.

Trötta men fiskesugna!

För att göra en lång historia kort, jag öppnar med en fin fisk på andra kastet, tänker spontant… no good! Det brukar aldrig vara ett bra tecken. Men! Strax efter slår Thomas till med sin första gädda, Linus har ett bra bett, jag krokar en gädda till, en fin fisk… när Linus skriker – Jag har en kloss! Vi dubbeldrillar och dubbelhåvar! Allt detta på kanske 30 minuter! Min fisk är fin… Linus är jääättttestooor!

Elva blankt 107 cm!!!

Vägning, längdtagning och foto… ingen bryr sig om min fisk… men men! Det är verkligen en kloss i Linus stora händer, jag ser direkt att det är en ”plussare” Linus är inte riktigt lika säker! Jomen! Det är en elva på bara 107 cm! Otroligt krallig fisk! Linus tidigare olika beskrivningar om hur trött han är, prat om nytt rekord i ämnet osv tystnar. Det blev ett kort pass men vilket pass! Kanske 15 fiskar! Vi fick en otroligt fin dag i Lycksele och jag vet att Linus inte ångrar att han gav efter för Stockholmarnas fisketjat kvällen innan!

Tack än en gång Nordic Freshwater Experience för en oförglömlig dag

//Jan O & Thomas A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *