Gotland Fårö öringfiske och död säl…

Öringen gillar galen vind och vågor!

Öringen gillar galen vind och vågor!

Ps, varning för bild på dött djur längst ner i detta blogginlägg! Ja, hemma igen efter ett av mina ytterst få besök på vackra Gotland. Här borde man vara oftare. Naturen och kusten på ön är verkligen underbar. Nu var också första gången jag var på Fårö och om Gotland i sig är fint är Fårö smått magiskt! Här blev vi guidade på öringsfiske av Christoffer Malmqvist, en kille som kan sitt Fårö på sina fem fingrar och en riktig öringguru.

Ny sportfiskebil testas...

Ny sportfiskebil testas…

Nåväl, jag ska inte skriva för mycket, då blir det ingen artikel i MagazineFishEco men jag kan säga att jag lärde mig mycket nytt. Inte bara platser utan jag fick också fiska på ställen och under förhållanden som jag innan detta aldrig hade bedömt som heta eller aktuella 🙂 Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att blåsten, å det blååååste mycket, var vår vän istället för som jag trodde, vår värsta ovän 🙂  Nåväl igen, mer om detta i +Magazinet framöver.

Sussi Stridh lägger flugan i ett långt kast på en hotspot!

Sussi Stridh lägger flugan i ett långt kast på en hotspot!

En udda grej hände också, vi sprang på en död säl! En riktigt märklig upplevelse. Jag har aldrig kommit så nära en säl förut, varken levande eller död, och det är verkligen mäktiga djur. Ja, vi sprang på en död säl helt enkelt. En del av kretsloppet i naturen, vi föds vi lever och vi dör. Jag la ut bilden på Instagram med kort text och hashtaggen #strangethingswhenfishing,  för det var det verkligen strangethingswhenfishing. Bilden, och jag, fick många kommentarer men vad som förvånade mig lite var att jag fick så många negativa kommentarer där folk kritiserade mig personligen för att jag la ut den. Jag är ingen sälhatare, snarare har jag ett agg till mänskligheten som skapat en situation där sälen utpekas som roten till fiskens försvinnande! Bullshit! För mig var detta verkligen en del av upplevelsen på Fårö. En fascinerande syn på många sätt och direkt från verkligheten! Ja, jag tog bort bilden från Instagram så att inte fler skulle chockas av, enligt mig, något helt naturligt. Ett dött djur i naturen och en del av min upplevelse på Fårö. Nåväl, ni som ändå klarar av att se något helt naturligt, udda och på sitt sätt både mäktigt och sorgligt får titta nedan, övriga bör avstå.

Ett mäktigt djur, både som död och levande...

Ett mäktigt djur, både som död och levande…

//Jan O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *