Deeper Sonar ekolod testat för vinterfisket!

Hela kitet kan man säga, lätt och smidigt!

Hela kitet kan man säga, lätt och smidigt!

En av dom lite roligare sakerna med att fuska lite i sportfiskebranschen är att man emellanåt får testa och kolla in ny och spännande utrustning. Häromdagen blev det en pimpeltur med den gode Albin Sharghi från CWC. Med sig hade han ett portabelt trådlöst ekolod, ett sk. Deeper Sonar som CWC nu är svenska agenter för. Enkelt beskrivet som en flytande ”boll” som man via Bluetooth ansluter till sin platta eller sin iPhone/ android. Programvaran finns att ladda ner för båda system via både Google Play och på App Store.

Deeper har funnits på marknaden ett tag som ett smidigt och relativt billigt alternativ till vanliga ekolod men vad jag vet har ingen använt den från isen tidigare, har jag fel så får ni rätta mig, läser det gärna. Jag är personligen ett stort ”fan” av ekolod under pimpelfiske. Jag har fått helt nya kunskaper kring framförallt abborrens beteende genom att stirra i timmar på en skärm när vi jagat våra lokala stora kräftätare.

Lodet visade sig faktiskt vara både smidigt och kompetent. Jag har använt det för lite för att göra några tvärsäkra uttalanden så det här är bara mina första intryck.

Ekolodsbollen, Deeper Sonar...

Ekolodsbollen, Deeper Sonar…

Lodet, eller ”bollen” är mycket behändig och har inbyggt batteri i det vattentäta skalet. Det laddas hemma i uttaget eller i cigarettuttaget i bilen. I vanliga fall borrar jag alltid ett extra hål när jag använder mitt egna ekolod men det känns inte nödvändigt med Deepern. Man släpper det i borrhålet, öppnar appen på sin telefon eller platta och appen söker upp enheten via Bluetooth.

Appen kan ställas i ett speciellt isfiskeläge och visar då informationen från vattnet som ett hederligt gammalt blinklod och på högra sidan finns också ett så kallat skvallerfönster. Allt man behöver för att hålla koll på abborrekon. Självklart kan du välja traditionell ekolodsvy med möjlighet att ställa in känslighet och mycket annat men jag fastnade för isfiskeläget och använde mest det.

Isfiskeläge inställt, blinklod och skvallerfönster. Den nedre gröna markören är en fet abborre!

Isfiskeläge inställt, blinklod och skvallerfönster. Den nedre gröna markören är en fet abborre!

Det är bara att konstatera att Deepern absolut har en plats i bagaget för den mobile pimpelfiskaren. Den ger tydlig och relevant information, helt i klass med vad du får från ett vanligt enklare mobilt ekolod med skillnaden att det här lodet kan du tom ha i en stor ficka. Appen har dessutom massor med fler funktioner än vad jag hunnit testa, du kan lagra fångstinfo, dela data o bilder direkt på t.ex. FB, kolla väder och huggtabeller o massor med annat. Jag fiskade i drygt tre timmar på en fullt laddad enhet vilket den höll pall för men det är här Deepern har en av sina nackdelar, d.v.s. batterikapaciteten. Man ska nog inte räkna med mer än tre-fyra timmars användningstid på vintern alternativt så behöver den faktiskt inte vara påslagen hela tiden.Kolla in filmen nedan oxå, här finns lite info.

Nåväl, se detta som en första rapport, det kommer mer i +MagazineFishEco längre fram.

//Jan O

3 svar på ”Deeper Sonar ekolod testat för vinterfisket!

  1. hej undrar om du kunde fixa så jag kunde också testa den produkten 😀

  2. Hej killar och tjejer. Har använt min deeper i snart ett år. Åker inte utan min när jag ska fiska. Just isfiske delen är en ny del för just denna fanns inte i somras tex. Jag är riktigt nöjd med denna och den har de mesta man kan önska sig hos ett ekolod. Har till och med använt det när jag har trollat gös. Har provat under både abborr fiske och efter regnbåge och den funkar kalas bra. Man kan säga att de e som att vertikal fiska fast man är på isen. Va en väldigt bra artikel annars.

  3. I see you don’t monetize fisheco.se, don’t waste your traffic, you can earn additional cash
    every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type
    of website (they approve all websites), for more info simply search in gooogle:
    murgrabia’s tools

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *