Ge efter för fiskesuget det lönar sig….

Röding på 3,2 kilo å det blev åka av...

Röding på 3,2 kilo å det blev åka av…

Häromdagen skrev Victor ”Lillminken” Gustavsson om ett lyckat abborrfiske, lusten flög på och han gav efter… Det gillar jag och min erfarenhet är att det ofta blir bra när man ger efter… Så, detsamma händer mig igår. Jag fick en sk ”lucka” och vad passar då bättre än att bara dra väg, speciellt när prognoserna faktiskt lovar svaga vindar för en gångs skull…

Sommaren har varit full av rapporter om bra rödingfiske och förra årets grymma fisken med bla Daniel Nilsson från Westin och den skicklige guiden Kristian Keskitalo har verkligen satt spår i mig, lite rödingfeber kan man kanske kalla det. Så, jag bestämde mig kvällen innan, röding på vertikal får det bli!

En "liten" men så vacker...

En ”liten” men så vacker…

Resultatet var klart godkänt. För mig är det absolut inte självklart att fånga röding varje gång det vankas fiske. Denna tur blev det två underbart vackra fiskar. En gnistrande fisk på kanske 1,5-1,8 och en urstark kämpe på 3,2 som gjorde flera rusningar rätt ner i djupet innan den var klar för håven, jäklar vad det kan bli ”åka av” ibland.

En liten Shaker på en modifierad Berkleyskalle rockade denna dag...

En liten Shaker på en modifierad Berkleyskalle rockade denna dag…

Jag stannar där, kanske blir det mer om detta i +MagazineFishEco. Vi får väl se….

//Jan O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *