Fantastiska Skottland!


Ja då var man här då, i kiltarnas och Loch Ness hemland. Glen Grant Fishing Experience har börjat…

Inte har vi sett röken av varken kilt eller sjöodjur, men vi har fått uppleva en del annat som plåster på såren. Vänstertrafik är ju en annorlunda upplevelse, men vi lever ännu. Whisky har vi fått prova och även en lektion i tillverkningsprocessen av denna dryck på Glen Grant destilleri, grymt vackert destilleri och välsmakande drycker. Och fisket då? Ja det har vi också fått prova. Sjön är galet vacker och det rycker ordentligt i gäddbaguetten när båten glider över de stora gräsbältena som gäddorna brukar gilla att hänga i.

Idag var gäddorna på kinkigt humör dock, och trots att vi hade väl över 10 kontakter med fisk, blev det bara en liten rackare som bet över krokarna och kunde räknas som fångad. En skotte som på sedvanligt brittiskt manér satt och bottenmetade med halv makrill lyckades bättre och drog en 8+ framför nosen på de spinnfiskande svenne-bananerna. Här i sjön simmar verkligen giganter, fisk på 19 kilo har fångats, och många 10+. Imorgon är det således revansch, och ta mig på mitt ord när jag säger att; nu är det allvar, nu är det personligt… Rutiga gäddor, se upp för gummi och plast, annars hamnar ni på bloggen i en hast… På återseende, Slàinte!

//Sebastian Wiman +FishEco

2 svar på ”Fantastiska Skottland!

  1. Låter grymt. Hoppas jag får möjlighet att följa med någon gång. Kan man gissa att sjön ni fiskar i är ganska stor och namnet kan användas som agn?;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *