En vintrig vårhelg vid karpsjön

Den gångna helgens fiske kan beskrivas på många sätt och jag fick uppleva ett märkligt väder där sol varvades med hagelskurar, snöstorm, regn, blåst, kyla och kalla nätter. Inget idealiskt karpfiskeväder helt enkelt. Trots det otrevliga vädret så var vi några som hade begett oss till just denna sjön för att fiska och totalt kom det upp två karpar samt att två bommades. Ronnie Bertilsson och Anton Svensson drog kortare strån än mig och Mattias Berglund som lyckades landa fisk.

Mattias var först ut med att lyckas få en karp i håven och detta redan den första natten, den krokades snabbt av i håven då han inte ville blöta ner mattan med en fisk i 7-kilosklassen och att kroka av fisken i vattnet är mest skonsamt. Under söndagsmorgonen så tappade tyvärr Mattias en fisk och när jag lyfte spöt för att påbörja min drillning så hörde jag plumset från hans omkast. Ofta är det korta perioder då sjön blixtrar till under våren och speciellt om det är kalla och ofördelaktiga förhållanden. Ett par timmar senare tappade även Anton en fisk.

mangotsson-drennan-catapult-karpfiske-20160425
Min favorit när det kommer till slangbella, jag har använt dem i åratal…

Under lördagen bjöds det på några unika timmar med solsken och ganska trevligt väder. Under denna korta tiden han jag med ägg och bacon med tillhörande toast tillagat i mitt smörgåsjärn från RidgeMonkey, en produkt som blivit omåttligt populär, vi återkommer till ridgemonkeys produkter längre fram under året. Dessutom han jag med att reparera mina slangbellor som var ganska slitna från höstens mäskkampanjer. Jag piffade upp dem med nya gummin från Atomic Tackle. Dessa var inte bara billiga utan robusta och med lite mer motstånd än Drennans vilket känns bra. Jag kan varmt rekommendera ett byte av gummin då och då för att ha bra skjuts i grejorna. Känner du att det är läge för att fräscha upp bellan hittar du dem på Hammarsjöns Sportfiske som drivs av Rikard Bengtsson.

mangotsson-atomictackle-spareelastics-karpfiske-20160425
Första bellan klar och den blev som ny!

Min fisk fångades med en snowman, detta är när man har en sjunkande bottenboilies monterad först på hairet och sedan monterar man en popup. Jg valde att fiska med BNB boilies från Northern Baits vilket är ett bete som funkar ypperligt i kallare vatten men även levererar stadigt under resten av året. Nedan följer en serie bilder på spegelkarpen jag fångade. Jag vill även passa på att tacka Mattias för de grymma bilderna, det är sällan alla bilder är 100%! Även Antons tjej Emelie tog några bilder och jag använde en av dem med.

mangotsson.spegelkarp-karpfiske-northernbaits-20160425-1
Denna hane har pendlat mellan 10- och 11 kilo i flera år, nu vägde den 10,9 kilo…

mangotsson.spegelkarp-karpfiske-northernbaits-20160425-2
Spegelkarpen var fantastiskt vacker och hade i stort sett kvar sina vinterfärger…

mangotsson.spegelkarp-karpfiske-northernbaits-20160425-3
Lean mean fighting machine! Karpen var i schyst kondis med…

mangotsson.spegelkarp-karpfiske-northernbaits-20160425-4
En fisk kan verkligen rädda en hel helg och trots att det var kallt värmde karpen…

mangotsson.spegelkarp-karpfiske-northernbaits-20160425-5
Emelie smög till med några bilder och denna gillade jag skarpt…

mangotsson.spegelkarp-karpfiske-northernbaits-20160425-6
Det är alltid lika underbart att få återutsätta en vacker fisk…

mangotsson.spegelkarp-karpfiske-northernbaits-20160425-7
Denna hade mer bråttom än de flesta har att återgå till sjöns djup…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *