Lyckad satsning efter mystisk storkarp

Jag fortsätter att jobba ikapp det jag missat som jag vill blogga om från 2015 och i dag har vi kommit fram till en lyckad satsning i ett mystiskt vatten där jag hade ambition att lyckas landa en stor fisk det kommande året eller de kommande två åren.

Efter att ha rekat vattnet och spenderat en hel del timmar runt sjön, i båten och funderat lite så kom jag fram till en första plan och valde att börja mäska nästan ett par veckor innan det planerade fisket. Då jag trodde att de stora fiskarna i sjön gillade mat, vilket ofta är en anledning till att en fisk växer så tänkte jag att jag går ut hårt de första passen och så skalar jag ner allt eftersom. Provar man inte så vet man inte. Jag valde att mäska ett ganska långt näckrosbälte var tredje dag och jag la ut ungefär 30 kilo boilies och en del stora pellets vid varje tillfälle.

Vid mitt första fiske i sjön piskade vinden min valda fiskeplats hårt och det var nätt och jämt att det gick att få ut tacklen som behövdes ro ut med båten då jag fiskade på ett ganska långt avstånd. Till slut var jag igång med min satsning och Anton hade hakat på för några dagars väntan på sjöns mystiska storkarpar. Lite oväntat blev jag klar med min satsning redan första natten men vi satt kvar några dagar till och jag han med att tappa en karp under den tiden. Då jag varit ruggigt dålig på att ta foton under 2015 så går jag rakt på sak och visar upp fångsten från den första nattens fiske.

mangotsson-northernbaits-storkarp-20160403-1
Tyvärr hade fisken en ganska ful skada på stjärtfenan, det är svårt att säga om den uppkom under drillningen eller kanske av en båtmotor tidigare eller på något annat sätt är svårt att säga. Synd på en så vacker fisk men den fick en lång behandling med Kordas carp care kit innan den simmade tillbaka och jag hoppas på att få se den med läkta sår i framtiden…

mangotsson-northernbaits-storkarp-20160403-2
Någon hade mumsat bland mina Krillers boilies ganska duktigt tror jag, den stenhårda magen visade sig vara fullmatad av boilies då den hade lämnat tydliga spår i säcken med boiliebajs…

mangotsson-northernbaits-storkarp-20160403-3
En vacker och mörk spegelkarp som kämpade hårt under drillningen…

mangotsson-northernbaits-storkarp-20160403-4
Fiskens andra sida och jag njöt verkligen av att ha fångat denna fisken…

mangotsson-northernbaits-storkarp-20160403-5
Vågen stannade på fina 19,320 kilo och jag hoppas få möta denna otroliga fisk igen i framtiden…

Jag vill passa på att tacka alla inblandade förutom Anton. Ni vet vilka ni är! Under 2016 hoppas jag hinna med ett pass till i denna vackra sjön och kanske till och med träffa på denna donnan igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *