Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Precis som på de brittiska öarna så har smörbulten blivit något svenska LRFare använder för att slippa ”blanka”, det vill säga att inte få någon fisk alls. Jag gör samma sak själv, när jag kommer till ett nytt vatten så brukar jag testa att fiska nära bryggor, stolpar och kajkanter för att se om där står någon smörbult, och gör det det blir man på gott humör och ser fram mot dagen med tillförsikt.

Under min senaste tur till havet så testade jag att fånga smörbultar på lite lika sätt, och det gick ganska bra faktiskt, ett urval av resultaten ser ni nedan.

Liten smörbult fångad på ett 2 grams jigghuvud och en brun Power Isome , som ni ser tog den kroken trots ett ganska stort bete.

Smörbult tagen på Drop-shot med en ganska liten bit Power Isome mask

Man ser inte så bra på bilden men jag är ganska säker på att denna smörbult är tagen på en Power Isome-agnad krok bakom en metaljigg.

Vill man utmana sig själv så testar man en jigg utan smak/lukt, denna smörbult lurades att hugga på en gul jigg från Fladen

Lämna ett svar