Premiärfiske – Ulvereds Hjorthägn

Det är i början av September och vi har fått möjlighet att vara med på premiärfiske vid en nyanlagd fiskecamp, belägen inuti Ulvereds Hjorthägn. Ja, i ärlighetens namn hade man premiärfisket på lördagen men av olika anledningar kunde vi inte komma då utan vi anländer på söndagsmorgonen, så vi är med på premiärhelgen i alla fall. Väl framme möter Tommy upp som äger Camp MayFly och driver anläggningen vi ska fiska på. Restaurangen, några byggnader och ett par dammar som det tidigare bara varit kräftor i fanns där redan tidigare. Sedan några dagar simmar där nu stora härliga regnbågar. Vi, det är Andreas och jag är allt lite uppspelta, det är ju inte varje dag vi har möjlighet att premiärfiska vid en nyöppnad fiskecamp.

För bara någon vecka sedan hade vi ett utmärkt sensommarfiske med getingimitationer i Norrefors, en annan av Camp MayFlys anläggningar. Så med geting på tafsspätsen kan inget gå fel!

Innan vi påbörjar fisket visar Tommy oss anläggningen, han berättar om att det finns planer om att gräva ut så det blir strömsatta poler med hjälp av pumpar. Man kan föreställa sig hur det kommer att se ut när Tommy förklarar, det kommer att bli kanonbra, en riktigt häftig upplevelse.

Vi filmar en hel del, det ska bli en film om premiärfisket och anläggningen, i skrivandes stund ligger den redan uppe på vår Youtubekanal Every Fish Counts. Vill du redan nu kika på hur vi hade det denna dag, kolla klippet nedan.

Det är vackert här, dammarna ligger inne i hjorthägnet. Man får lite Jurassic Park feeling när man vet att det när som helst kan komma både Kron och Dovhjort intill där vi står och fiskar. Vi ser massor med hjortspår i leran runt dammarna.

Nä, mina getingar verkar inte falla bågarna i smaken, fisk finns det här, det syns tydligt genom de vak som dom avslöjar sig med. Vi fiskar oss runt sjön och plötsligt hugger det stenhårt alldeles intill ett stenparti. En urstark regnbåge kunde inte motstå min olivgröna streamer med brun vinge, efter en stund ger den upp och låter sig håvas. Andreas har anlänt med filmkameran och är nu redo att föreviga denna fina regnbåge med några foton. Det är ju det som är det fina, vi hjälps åt att fota, håva, filma. Ingen prestige här inte, vi verkligen glädjes åt varandras fångster.


Vi ser att fler än vi har fiskar på, spön står i härlig båge för andra som är här idag. Fasen, vi har några på som släpper och snart är det dags för käk. Vi får på nytt en guidad tur av Tommy, denna gång i restaurangen och byggnaderna intill. Det finns gott om ställplatser för husvagnar och husbilar, fler är under anläggning. Det ska också bli en ”knattesjö” där barnen kan fiska. Det finns stugor för boende och det planeras fler. En mysigt inredd bar ”rävgrytet” ligger alldeles bredvid restaurangbyggnaden. Inne i restaurangbyggnaden finns en gårdsbutik där man kan köpa viltkött från hägnet. Restaurangen är stor och rymlig, luftig med panoramafönster ut mot dammarna. Det finns en foderplats precis intill panoramafönsterna och lägligt utfodras hjortarna vid lunchtid. Den magnifika Kronhjorten kommer och äter, riktigt häftigt att sitta och käka med hjortarna bara några meter från matgästerna.

Vi äter hjortburgare med klyftpotatis, såå gott! Perfekt tillagade, jag som kör inmundigar en lättöl till denna superba måltid.

Till efterrätt blir det chokladkaka med färska bär och vaniljglass, jo ja tackar jag!! Restaurangen är inredd i vilthägnets tema, det är många uppstoppade djur, på borden ligger dekorativt hjorthorn. Det är utan tvekan en upplevelse att äta här, en upplevelse med stort U. Så gott och välsmakande! Mätta och belåtna tar vi oss an eftermiddagens fiske.

Vi står mittemot varandra, plötsligt får jag se Andreas sträcka upp sin lina och jag ser direkt att han fått på en bättre fisk, när den går upp i ytan och vältrar sig blänker det till som silver. Nu är det min tur att springa, väl framme fotar jag och filmar fighten, det är en riktigt fin regnbåge. Jag hjälper till med håvningen och med dokumentation i form av foton. Hel och fin i fenorna, så härligt, då bjuder dom upp till en ordentlig kamp.

Lite längre bort får jag plötsligt hugg igen, denna gång på en röd Squirmy, denna fluga som är så älskad och ja inte hatad kanske men omdiskuterad i alla fall. Synnerligen effektiv och så många bågar den har på sitt samvete. Åter igen en kanonfin regnbåge, efter foton återutsätts även denna. Vi har några fiskar till på men det är inte fler som vill syna håvgarnet. Förvisso var det minusgrader natten till idag och sedan vindstilla och stekande sol. Kanske inte dom bästa regnbågsförhållandena, men vi är inte fisklösa!

Nöjda med dagen avrundar vi och tackar Tommy för dagens fiske. Här är mycket på gång, en anläggning med stor potential. Ulvereds Hjorthägn en verklig helhetsupplevelse. Hit åker vi gärna igen!!

Kontakta Tommy på camp Mayfly om du vill komma hit till Ulvereds Hjorthägn och fiska.

Ulvered Hjorthägns hemsida kan man läsa:

Genom ett köp av skog i Ulvered följde ett gammalt skogshemman från 1860 med i hanteringen. Vackert beläget i Hallands inland, i en då bortglömd del av länet, såg vi en möjlighet att starta något annorlunda som ingen annan gjort före oss. Birger realiserade en pojkdröm genom att anlägga ett hjorthägn och bygga ett gårdsslakteri. Detta har medfört att Ulvereds Hjorthägn är ett lokalt, småskaligt grossistföretag med försäljning av hjort och vilt, främst till restauranger. Med stort personligt engagemang och passion för det vi gör, tillsammans med vår personal, kan vi idag presentera en anläggning där våra gäster får en helhetsupplevelse av djur, natur och mat av hjort och vilt. Detta i en miljö som vi vågar påstå är icke kopierbar. En ”wow-känsla” infinner sig helt enkelt – något ni aldrig glömmer.

Välkommen till Ulvered!
Tommy Svensson med personal

Gälgreppet – Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *