Härlig helg med familjen på Kosta Lodge

Det är den 11:e Juni, äntligen ska vi ha en riktig myshelg i Kosta med dom som är allra viktigaste i livet, min fru och våra barn. Ludde kommer ner från Väderstad där han är sambo med Isa, han har deras staffe Svante med sig. Vi har självklart också med våran cocker Loffe. Fille och Ludde ska dela stuga så det passar ju alldeles utmärkt att vi hyr en parstuga. Vi passar på att fira min födelsedag när vi ändå är här på Kosta Lodge.

Som sig bör blir det jordgubbstårta och på morgonen frukost med jordgubbsmacka med Aromat på, en favoritcombo!

Vi bor på Kosta Lodge, stugorna har självhushåll, där finns allt man behöver. De är fräscha, två rum och ett kombinerat kök och allrum, dusch och toalett, till och med tvättmaskin finns. Självklart får flugspöna följa med, alldeles intill stugorna finns det två st dammar som är proppfulla med regnbåge, ja som flugfiskare känns det inte alls dumt.

Parstugorna visar sig vara perfekta när vi har våra hundar med oss, de kommer tyvärr bara överens när vi går på kissrunda, däremellan kan dom vara på var sin sida. Vi har tagit med oss kompostgaller så dom inte smiter. Hundarna ser oss och känner sig lunga och trygga.

När vi installerat oss kan jag ju inte hålla mig utan riggar snabbt upp flugspöet, Fille är inte sen att haka på. Snabbt blir det prat om tävling om vem som krokar av flest fiskar.

Det tar inte många kast förrän jag har fisk på, dom är riktigt stridbara!

Hela och fina fenor, precis som man vill ha det. Fisken levereras av Tommy från Camp Mayfly. Jag tror att fisken gått i dammarna ett tag, dom har så där vilt utseende, så fina fenor och fin teckning.

Ett snabbt foto sedan återutsätts fisken, ja det finns tusen sämre sätt att fira sin födelsedag på. Fille ropar plötsligt till och hans spö står i härlig båge, fisken hoppar och far.

Det är svårt att sluta, vi har fisk på i parti och minut, det verkar som om dom vill ha små nymfer, haröra i strl 14 verkar funka bäst nu på dagen.

Vi bryter för stunden och det är dags att grilla, Fille som jobbar som kock har fixat potatisknytte i folie, vi grillar flankstek och vildsvinsytterfilé. Så gott och en kall bira till detta så mår man som en prins!

När maten fått sjunka är det dags för lite mer fiske, i skymningen kan regnbågarna inte motstå ”Loffeflugan” ett svart haröra, det smackar på direkt.

Hela området inger ett behagligt lugn, man gör som man vill, vilar, går en runda med hunden, kollar lite fotboll nu när Em har börjat. När mörkret faller kallar kudden på uppmärksamhet, det är ju en ny dag imorgon.


Jag var ju bara tvungen att smaka på deras egen öl, kanongod!

Kosta Lodge, en helhetsupplevelse där själva upplevelsen står i centrum. På området erbjuds förutom ett riktigt bra fiske efter regnbåge, minigolf, det är förövrigt en ny 18 hålsbana som snart står klar, vandringleder, joggingspår. Poler och bubbelpooler för den badsugne, det finns gott om ställplatser om man har husbil eller husvagn. Och så finns det riktigt fräscha stugor. I en inhägnad finns getter. Inne på Lodgen finns restaurang som serverar mat med viltanknytning. Ett kort stycke från Lodgen finns en safaripark som man kan köra igenom och på nära håll uppleva de vilda djuren på riktigt nära håll, här finns butiker och glasbruk, glashytta att besöka. Vill man fiska mer så kan dagskort köpas till ett flertal sjöar bara några minuter från loggen med mil. Ja, Kosta Lodge har väldigt mycket att erbjuda sina gäster. På deras hemsida finns all information om vad som erbjuds den som vill besöka Kosta Lodge. Vi är här för att umgås, slappa och fiska, ha de gött helt enkelt.

Ny dag, efter frulle och morgonpromenad blir det mer fiske.


Loffe spanar efter vak åt husse. Och visst vakar fisken men det blåser lite för mycket nu på dagen för att det ska funka bra med torrfluga.

Fille får en liten fin abborre. Jag har ju lovat att lära Ludde att kasta med flugspö, först kastträning uppe på gräsmattan. han lär sig snabbt hur det ska gå till. Efter en stunds träning är det dags att knyta på en fluga i änden på tafsen.

Och visst får Ludde ut flugan, han kastar mästerligt och plötsligt hugger det!

Det går inte att ta miste på äkta fiskeglädje!

Första flugfångade fisken blev en abborre, stort grattis Ludde!! En flugfiskare är född till pappas stora glädje.

Tiden går snabbt och det är dags för käk. Efter det blir en familjekamp på minigolfbanan, det är riktigt jämt men jag drar de sista strået och vinner med knapp marginal. Det skiljer bara 5 slag mellan första och sista plats. I kvällningen blir det lite mer fiske, Fille hakar på. Jag träffar en ”fiskebroder” som också bor i en av stugorna, riktigt trevligt att prata en stund. Han kan inte hålla sig utan går och hämtar sitt flugspö, vi språkas om flugval, han får en av mina favoritflugor, jag kallar den ”Vemdalen special”, det är en superpuppa med cdcvinge, en fluga som jag köpte i Vemdalen hos Ekbergs fiske. En fluga som jag fått det mesta på. Vi prövar denna cdc fluga i skymningen, vi har sett att det vakar frekvent och det tar inte många kast förrän det hugger på torrt för oss alla tre.

Hemresedagen blir de en tur i safariparken och jag hade inte så stora förväntningar på att se så mycket vilt nu mitt på dagen men jag tror att vi tillsammans såg alla de arter som parken har att erbjuda, riktigt trevligt.

Bild från Kosta Lodge hemsida

Dags för hemfärd, hit kommer jag gärna igen! jo just det, fisketävlingen, Fille vann med en fisks marginal, grattis!

Gälgreppet – Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *