Gäddflugfiske – kanske årets sista fisketur 2020

Det känns som en evighet sedan solen lyste, i dag sprack himmelen upp och solen värmde med sina strålar. Jag kände att jag bara måste ut med gäddflugfiskespöet. I almanackan står det 16:e December och kanske blir detta årets sista fisketur men man vet ju aldrig. Jag har bundit en ny gäddfluga som jag krönte mycket framgång med vid den senaste turen i Karlskrona skärgård, då jag och min fiskepolare Magnus var ute en sväng. Då stod gäddorna bokstavligen parkerade nästan uppe på land, flera av dom högg i knädjupt vatten. I dag är jag själv ute i ”hemliga gäddviken”, jag tänkte se om gäddorna i Kalmarsund gillar samma fluga som Blekingegäddorna.

Förväntansfull styr jag mot första fiskeplatsen, det tar inte många kast förrän en mindre gädda fattat tycke för min nya kreation. Men bättre att få en liten gädda än ingen alls tänker jag och gläder mig samtidigt åt att det finns föryngring i området. Det var ingen tveksamhet när den högg!!


Försiktigt lossar jag kroken och gäddan får snabbt återgå till friheten. Finns det en brukar det finnas fler! Efter bara några kast står mitt spö i härlig böj igen, dom attackerar flugan stenhårt denna dag, och vilket väder sedan, strålande sol och 8 plusgrader i luften och det känns som en vårdag.

Flugan som var så estetiskt tilltalande när jag bundit den får ett helt annat utseende efter att den varit i gäddkäften.

Bara att fixa till den lite och ut med den igen, plötsligt hör jag ett muller i horisonten och jag hinner precis upp med mobilen för ett foto och en filmsnutt, 4 stycken plan av typen Herkules gör sin årliga julflygning och nästan rakt över mig, mäktigt!

När jag njutit av överflygningen återgår jag till fisket, och från ingenstans kommer en gädda och hugger på nytt, så härligt! Det blir allt till att binda upp några sådana här flugor.

Efter några få timmars gäddflugfiske och många huggvilliga gäddor är det dags att bege sig tillbaka mot bryggan. Att fiske är som meditation, ja frågar ni mig så stämmer det till 100%.

Gälgreppet – Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

En reaktion på “Gäddflugfiske – kanske årets sista fisketur 2020

  1. Trevligt att läsa och känner igen mig. Lite bortskämd som fiskeguide att även ha tillgång till s.k. egna gädd sjöar. Svåra kasta fluga vid men går med extrema kortklumpar typ OPST och din fina fluga har maxstorlek på vad jag bemästrar få ut. Nu idag fortsatt kallt regn men imorgon utlovas lite sol på lille julafton. Dags om allt klaffar ta en stund i sällskap med flugor som i en del fall platsat i julgranen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *