Premiär Alsterån

Äntligen dags för premiär i den småländska pärlan Alsterån.

Jag åkte dit tillsammans med Peter (Gälgreppet), det har blivit lite av en tradition att vi fiskar premiären tillsammans. Vi har fortfarande inte riktigt smällt förra helgens galna fiske och har förra årets premiär fiske i tankarna (Premiären 2019).

Arkivbild

Fiskesuget var på topp och ökade om möjligt ännu mer när vi rullar fram till parkeringen vid zon 2/3. Fiskekorten var lösta sedan tidigare så nu gick vi ner vid vår favoritsträcka och inväntade att klockan skulle slå 10 och fisket skulle starta. Som med mycket annat just nu så var tävlingen lite annorlunda detta året pga Covid-19 så var det inga samlingar som tidigare.

Klockan slog 10 och det såg lovande ut med bra flöde och högt vatten. När vi väl vadat ut en bit märker vi dock att det inte är alls varmt i vattnet nu. En frostnatt har gjort sitt och det var kyligt i luften och vattnet. Endast 2 grader i vattnet hade termometern visat och inte alls optimalt, vi förstod snabbt att fisket kunde bli trögt idag.

Vi fiskade av varsin sida av ån jag och Peter, båda med nymfer i skarpa färger för att försöka reta fisken till hugg, för vid den här temperaturen är det svårt att locka fisken till hugg med naturliga imitationer. Bara några minuter efter klockan slagit 10 kan vi höra och se Jonas som fiskar strax ovanför oss håva in dagens första fisk. En fin öring på 43 cm, ovanför Jonas fiskar hans son Jerry. Vi fiskar allihopa med nymf och fiskar grundligt av alla potentiella platser där de kan stå fisk men nappen uteblir.

Vi åker längre upp i zon 3 och fiskar av flera fina ställen men lyckas endast skrämma några fiskar. Jonas som fiskade längre ner på zon 2 gick också bet men han lyckades landa enda fisken i vårt sällskap denna dag.

Men otroligt skönt att säsongen är igång och även att det var en kall premiär så kommer fisket bli kanon nu när våren riktigt är på ingång. Alsterån är ett fantastiskt fint vatten och det skall finnas gott om fisk i systemet nu så bara temperaturen kan öka ett antal grader i vattnet så kommer det att bli toppen. En skön dag i gott sällskap var det i varje fall och för er som vill komma ut i naturen så kan jag verkligen rekommendera en sväng till Alsterån. Här är ingen trängsel, fin natur och många fina fiskeplatser, en bra plats i dessa dystra tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *