Varma kvällar

De var inte mycket till vår för efter en lång vinter så hoppade vi snabbt över till sommar och otroligt varma dagar senaste veckorna. Över 30 grader flera dagar och visst är det trevligt med sol och sommar men jag personligen föredrar när det är lite svalare. Så gör nog våra fiskar också, temperaturen i vattnet stiger snabbt och våra rinnande vatten torkar ut om vi inte får rejält med regn snart.

Så de lilla fiske jag bedriver nu är endast kvällsfiske då det är behagligare och då fisken är lite mer på hugget. Det fina med detta vädret är att det kläcker mycket insekter och torrflugefisket är fantastiskt roligt och effektivt.

Jag och Richard möttes av ägaren som trodde vi skulle få det tufft att få något alls pga av temperaturen i vattnet som skulle göra fisken väldigt slö. Men vi antog utmaningen och redan i första kastet landade Richard en pigg liten regnbåge. Richard som är en duktig sportfiskare lurade snart upp ännu en fisk och sedan en till medan jag tappade flertal. Så pigg var fisken men det var bara torrfluga som vi fick dem till att ta denna kväll. Till slut kunde jag sedan landa en fisk jag också efter säkert tappat 3-4 st (för het i mothuggen?!)
Även detta en lite pigg båge som snabbt fick gå tillbaka i vattnet. Extra noga att hantera fisken varsamt och snabbt när temperaturen är hög i vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *