Snart premiär – Alsterån

Nu är det snart påsk och isen ligger fortfarande på många ställen, nätterna är kyliga och fiskesuget är enormt. För att stilla abstinensen lite så binds det mycket flugor, ett och annat bete byggs och jag har införskaffat ett nytt flugset inför årets öringsäsong. Ett Vision Onki i klass 3 och med den nya rullen Vision XLV tror detta kommer bli en grym combo framförallt till mitt fiske i vackra Alsterån.

På tal om Alsterån som ligger mig varmt om hjärtat så är det snart dags för premiär där. Närmare bestämt den 7/4 är det äntligen dags. Något jag längtat mycket efter, extra mycket detta året då den ihärdiga vintern gjort att det inte blivit alls så mycket fiske som jag önskat. Fast å andra sidan så fiskar man väl alltid för lite, inte kan det väl bli för mycket ?!

Jag sprang på en av de fantastiska ägarna till Vidinge gård och eldsjälarna bakom Strömfiske Alsterån på sportfiskemässan. Johan berättade att de nog var tvungna att skjuta på premiären pga av vintern (premiären skulle varit denna helgen) och att även han väntar ivrigt på att den nya säsongen skall dra igång. Jag har sagt det förr men Johan och Eva-Lena verkligen brinner för fisket i Alsterån och det är fantastisk kul att se utvecklingen där, särskilt för en annan som fiskat där under många år nu. Det satsas mycket på nya lekplatser, bättre ståndplatser och ett hållbart fiske. Helt rätt tänkt !

Är någon av er läsare kanske student på en av våra naturbruksgymnasium med inriktning på fiskevård? Hör av er till Johan och Eva-Lena de tar säkerligen emot all hjälp de kan få med olika fiskevårdsprojekt för Alsterån. Mycket kul är det på gång där också.
B la skall min vän Jonas vara med och arrangera något som de kallar för Nympho mania. Jonas som är med i svenska flugfiskelandslaget lär dig allt om nymffiske och man får chansen att lära sig teknikerna ute vid vattnet också. Tror jag kan bli grymt! Detta är i slutet av april, läs mer här https://www.facebook.com/events/1215338401932942/

Sedan i slutet av maj kommer ett gäng från Allt om flugfiske och Antispinn dit. Det blir god mat, flugbindning och fiske såklart. Läs mer här https://www.facebook.com/events/322540044895633/
Här närmast är det premiären som sagt och det är nästa lördag den 7/4 och startar kl 10:00. Jag kommer självklart dit och hoppas att jag kanske stöter på någon av er läsare där också.

Förutom att jag längtar mig bort till Alsterån och att bara komma ut och fiska så har jag bundit en del flugor på sistone, framförallt gäddflugor. Bjuder på några här nedanför! Håll till godo och Tight lines! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *