Äntligen Högvatten

Äntligen högvatten!
dsc_1671Efter en dryg höst med lågt, lågt vatten så har de nu legat på plus några dagar och idag var de nog på runt 10- 15 cm över det normala. Här i mina fiskevatten så föredrar jag högvatten och gärna minst 10 cm + då kan landfisket vara riktigt jäkla roligt.

dsc_1668

Idag var en sådan dag.
Jag och Richard ”Gummimannen” åkte ut en sväng på eftermiddagen till en närliggande vik. Jag var lite osäker på om fisken redan hade letat sig in här men fick snabbt reda på svaret på det. När jag riggar mitt spö så har Richard redan börjat kasta och i tredje kastet har han fisk. En kort men riktigt välgödd gädda kan landas på hans favoritbete ”Nettellaken” . De är dessutom på specialfärgen som han varit med och skapat för just Bergkvara och Bergkvara gäddfestival.

dsc_1660-1

Jag har lite problem att få ut flugan i den starka motvinden men lyckas väl få ut den en ca 15 meter och det var tillräckligt för att få fisk intresserad. Säkert 3-4 gånger ser jag fisk som är efter och några bara nafsa eller stöter till flugan lite försiktigt, de smäller inte på som de så ofta brukar. En av följarna var inne vid mina fötter innan den vände och de var en rejäl fisk på säkert 80-90 cm.  Sjukt häftigt fiske men samtidigt frustrerande när de inte hugger ordentligt. Richard hade även han flera följen varav en riktigt, riktigt stor men de ville som sagt inte riktigt hugga.

dsc_1670

Vi fiskade sedan av viken och en närliggande vik utan resultat. Så vi gav oss sedan tillbaka för att testa där vi hade alla följen igen. Jag vadade ut på ett grunt område, max  40 – 50 cm djupt och la ut ett lite bättre kast då vinden nu hade avtagit lite. Redan i första kastet sitter det en gädda, ingen jätte men en fin fisk i god kondition. Vi tog några snabba bilder och sedan fick den återvända till sitt rätta element.

dsc_1667

De fortsatte med mycket följen och små lätta hugg då vi missade att kroka eller när fisken enbart nafsat i stjärten på flugan eller gummibetet. Men innan det skulle börja skymma ordentligt så drog jag på ytterligare en fisk. Denna gången en bättre fisk på runt 4-5 kg.
En riktigt rolig och bra fiskedag, inte så många upp men kontakt med mycket och grov fisk. Nu är det på gång igen!

dsc_1662

Bergkvarafärgen på nettellaken levererade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *