Flugor för Alsterån

Jag får ofta mail med frågor angående Alsterån och fisket där. Jag kan inte påstå att jag är någon expert på den ån men har under mina turer samlat ihop en hel del erfarenheter om fisket där som jag gärna delar med mig av. Men den absolut vanligaste frågan är – Vilka flugor fungerar bäst? Det är  alltid väldigt svårt att svara på, mycket beror på årstid och vad för insekter som är aktiva och kläcks för tillfället. Men givetvis har jag några favoriter. Jag har satt ihop ett paket med 8 st olika mönster, 2 st av varje som jag säljer för den som är intresserad. 4 torrflugor, 2 nymfer och 1 streamer/nymf

Priset för dem är 230:- inkl.frakt  (16flugor) och de levereras i en liten plastask. Vill man endast ha en av varje kan ni köpa de för 130:- inkl.frakt. Alla flugorna är givetvis hullinglösa då jag själv föredrar det samt att fisket i Alsterån endast får bedrivas med hullinglös krok eller med intryckt hulling.

För er som inte vill köpa så är dessa flugor relativt lättbundna och jag beskriver kort nedanför varje bild en materiallista på vad som krävs för att binda den flugan. På Vidingegård finns det också flugor att köpa och jag tror även att Jonas Olsson från svenska flugfiskelandslaget har satt ihop en fin ask med sina favoriter som går att köpa där.

01

Kopparnymfen – Koppartråd, Påfågelherl, guldskalle – Krokstrl 14- 18

 

02

F-Fly – CDC-Fjäder – Krokstrl 14

03

Svart nymf – Svart dubbing (ekorre,säl, SLF), koppartråd, Lila SLF dubbing, tungstensskalle – Krokstrl 12

04

HH-Puppan (Personlig favorit) – Gult hjorthår, ekorredubbing – Krokstrl 14

05

Haröra – Haröredubbing, guldwire, tungstensskalle, SLF brun dubbing, hjorthår – Krokstrl 12

06

Gul dagslända – Coq de leon fjäder, gul flyrite, tupphackel, gult polygarn – krokstrl 14

07

Dynamit-Harry – Svart ekorredubbing, brunt tupphackel, svart polygarn – Krokrstrl 16

08

Montana nymfen – Svart marabou, svart chenille, gul/oliv chenille, svart tupphackel, – Krokstrl 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *