Test av gäddpåkar

spö2

Igår testade jag lite olika gäddspön hemma i trädgården, skön avkoppling från allt renoverande som vi håller på med nu. Spöna var ett  Msx saphire #8 o #10, sage pike #10 och ett guideline epik #9.

spö

Testade med lite olika linor och det är intressant hur de olika märkenas klassning är. Ingen av de spöna jag testade håller sig inte direkt till AFTM-klassningen. Men håller man sig inom samma märke  på spö och lina så brukar spöna lira ihop. Kör man dock med annat märke på linan en det man har på spöet så kan klasserna skilja sig en hel del. Därför är det viktigt att hålla koll på vikterna på linorna och testa, testa! Jag skall inte ge mig in denna djungeln allt för mycket men ett tips är att inte köpa vilken lina som helst bara för den har samma klass som ditt spö. Kolla vikterna på linan och försök att få testa linan om ni har möjlighet först.

 

 

 

 

spö5

Vilken som var min favorit kanske ni vill veta förresten?

Det blev jämnt skägg. Sage Pike som är en kastkanon och som är ett jäkligt snyggt spö, men även MSX #10 var riktigt trevlig, snabbt spö som passar min kaststil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.