Stort och smått

Smått är gott

Det har bundits mycket flugor här hemma den senaste veckan. Mestadels små fjädermygg och kläckare i strl 18 och 20 som ligger djupt i vattnet, dessa hoppas jag att jag kommer få användning inför den stundande fiskresan till Norrbyströmmen. Nästa vecka bär det av dit med för mig ett helt nytt fiskegäng, skall bli riktigt spännande och kul att få testa på detta vattnet som anses bland många i vårt avlånga land som Sveriges bästa put and take vatten. Vattnet är ofta väldigt klart där och det finns stor möjlighet till ”sight-fiske” !

flug1

Klinkhammer #20

flug2

Lite klassiskt

flug6-2

Nytt mönster som går djupt och säkert kan reta till hugg

Förutom dessa små flugor i storlek 18 och 20 så hade det också blivit en och annan tung nymf och några nya mönster som jag tror kan bli giftiga. Dessutom har jag hakat på den populära trenden som råder bland gäddflugbindare nu, gäddflugor på tub.

Det krävs en del utrustning och material som tubnål såklart, hårklämmor, dubbingtwister, en jädra massa flash, superlim och riktigt stark tråd. Otroligt smidigt sätt att binda gäddflugor på och smidigt vid fiske kan jag tänka mig.

flug6-5

God jul? Glittrig gäddfluga på tub

Idag fick jag besked också från min far att nästa års fiskeresa är bokad och det är inte till något strömmande vattendrag norröver. Nej det är en havsfiskeresa till Norge. De är något jag aldrig trodde jag skulle ge mig på men när jag frågan om att följa med på denna resan kom upp så tvekade jag inte. Det kommer bli en upplevelse och få chansen att fiska hälleflundra, torsk, sej mm är något man inte får uppleva varje dag och självklart följer flugspöet med förhoppning om att fånga torsk och sej på fluga!

flug6-4

Avslutar med en buse för att locka upp de riktigt tröga regnbågarna

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *