Förbannelsen bruten

4

Amir har full koll på torrflugan

Jag och Amir begav oss till Lindwalska sjön i Blekinge för att förhoppningsvis bryta våra dåliga trend som vi haft den senaste tiden då vi haft ett antal bomrundor. När vi kom fram till sjön så såg vi direkt att det var full aktivitet i vattnet med fisk som ”plogade” i ytan och förmodligen kalasade på fjädermygg.

1

Fina fiskar i Lindwalska Sjön

Jag testade först med fjädermygg imitationer men utan framgång och bytte då till en flickslända (mönstret som jag beskrev i inlägget tidigare). Jag fiskade av en normalt het sträcka utan resultat. Fisken var fortfarande aktiv och gick upp i ytan men tog inte Amirs torrflugor så jag prövade att prickkasta på vaken med flickslände imitationen och det small på nästan direkt. Härlig känsla med urstark regnbåge på igen och fisk på nästan 2 kg kunde landas.

2

Inte Lemmelkaffe men helt okej ändå

Fisken var inte på hugget,  det förmodligen extremt mycket fjädermygg i vattnet som de kunde kalasa på för våra flugor ratade de trots att vi såg dem patrullera runt i vattnet ett flertal gånger och serverade våra flugor inom deras områden. Men ganska snart så får jag ett rejält hugg på en haröra och en regnbåge på 1.5 kg kunde landas. Vi var 5 st fiskande men ingen annan fick hugg och Amir började bli frustrerad över att fisken ratade allt han bjöd på. Vi fiskade fram tills mörkret hade lagt sig och det blev inget mer för vår del, Amir missade ett hugg på torrt men en kille bredvid oss lyckades dra upp en fin öring på dryga kilot.

Kul med fisk igen och förhoppningsvis så lyckas Amir nästa gång vi drar ut på fiske igen. För min del så är det gäddfiske som väntar härnäst på söndag, nya vatten och nya utmaningar.

Måste passa på att berömma Sportfiskarna Karlskrona som gör ett riktigt bra jobb med Lindwalska Sjön. Området runt sjön är välskött och det är gott om fisk med överlag god kvalité och dessutom finns chans till öring vilket inte är vanligt i put and take vatten häromkring.

3

Lindwalska Sjön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *