Wolly Bugger

02

Svart Wolly Bugger

Wolly Bugger är en streamer som är extremt populär fluga i put and take vatten. Det är en enkel fluga att variera och kan bindas i flera olika färger, personligen föredrar jag den helvita men har även olivfärgad, brun och orange som favoriter i asken. Wolly Bugger tros har skapats i USA, Pennsylvania 1967 av flugfiskaren Russel Blessing. Flugan är en evolution av den populäraWolly Worm som sin tur är en variant av British palmer fly.

Wolly Buggern är ofta väldigt effektiv den kan bindas med skarpa färger och användas som attraktorfluga men den kan också imitera en mängd byten under ytan som t ex igel, småfisk, stora nymfer och salamander mm.

Fiskeåret 2010 i bilder

Regnbågen har svårt att motstå en Wolly bugger

Flugan binds antingen med eller utan förtyngning och det klassiska är att man använder en maraboustjärt, chenillekropp och ett hackel med långa fibrer som man ”hackla” över hela kroppen s ka palmerhackel.

Ett måste i asken inte bara för put and take fisket varför inte plocka fram en rejäl wolly bugger när ni jagar storharren, är övertygad om att det ger resultat.

 

Skitfiske på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *