Årets första fisketur!

Så var årets första fisketur avklarad.

Örarevet

Vintern är ovanligt mild i år, ingen snö och plusgrader på 5-8 grader. Detta gör att våra vatten är fiskbara, vilket är fantastiskt. Vanligtvis vid den här tidpunkten brukar endast fisket efter havsöring längs med kusten var det enda alternativet. Men denna milda vintern har gjort att gäddfisket är riktigt bra fortfarande och även regnbågsvattnen som brukar vara istäckta fortfarande är öppna och där det finns gott om huggvillig fisk i det kalla vattnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min första tur för året fick bli mitt kära hemvatten Örarevet. Det blåste på ordentligt idag och temperaturen låg på 6 grader. När jag kom fram till en av mina favoritvikar där jag vet att gäddan brukar hålla till så blåste det på riktigt ordentligt och det kändes hopplöst att få ut fluglinan i denna vinden. Jag gjorde några kast men det var riktigt svårt att få ut några bättre kast i den starka motvinden så jag bytte vik där jag fick vinden i ryggen. Nu for fluglinan ut en bra bit och redan i första kastet var det en gädda som följde flugan. Andra kastet så går gäddan upp efter flugan men missar den, fantastiskt roligt fiske.

I tredje kastet så tog gäddan flugan och mothugget blev perfekt och en gädda i fin kondition på runt 2 kg var landad. I de efterföljande kasten var det gädda efter i nästan varje kast och ytterliggare en landad gädda blev det.

Årets första fisketur var avklarad och det blev en dag med riktigt kul fiske efter gädda i mina hemmavatten. Perfekt!
Gäddorna fick såklart simma tillbaka och växa tills sig.

Tunga grejer för tunga flugor

För er som är sugna på att pröva flugfiske efter gädda, pröva det! Gäddan är ofta inte svårflörtad och finns i de flesta vatten i Sverige, lämplig utrustning är ett spö 9-10 fot klass 8-9, bra flugor brukar innehålla mycket flash och som tafs 1,5 meter gäddwire.
Jag kör ett Vision 3zone 10 fot klass 9 med intermediate lina. Tafsen jag använder Pafex gäddwire från www.flugor.se

Skitfiske på er!

Denna flugan var det som gick hem idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *