Snärjebäcken

Tänkte berätta lite om mina erfarenheter och tankar kring fiskevattnet Snärjebäcken.

Snärjebäcken ligger ca 2 mil ovanför Kalmar i närheten av orten Rockneby och är ett  put and take vatten i närheten av Kalmar. Det som skiljer detta put and take fiske en del från många andra vatten är att det är ett strömmande och naturligt vatten man fiskar i och ingen damm.

Snärjebäcken drivs ideelt av Kalmar sportfiskeklubb. Fiske får bedrivas med både spinnspö och flugspö och båda alternativen fungerar bra i detta vattnet. Man kan dela upp fiskesträckan i två delar, nedre och övre sträckan. Nedre sträckan är mer öppen och vattnet flyter lugnt fram här och lämpar sig bäst för spinnfiskarna. Den övre sträckan som är min favorit bjuder på lite mer utmaning och mer terräng där man med fördel många gånger ha nytta av sina vadare. Vattnet forsar på ordentligt på den övre sträckan och framförallt på våren då det kan vara riktigt roligt fiske.

Kvalitén på fisken är oftast god och regnbågen kan vara riktigt svårfångad ibland och bjuder på en riktig kamp. Fisken brukar finnas överallt på sträckan men det finns en del ”hot spots” längs bäcken. Jag har mycket bra fiske med nymfer gärna vita och bra fiske överlag men klassiska flugor som Mickey Finn, butcher och haröra mfl.

Kort och gott ett fiskevatten jag kan rekommendera er om ni har vägarna förbi Kalmar. Passar de flesta oavsett om man är inbiten spinnfiskare, familj eller erfaren flugfiskare.

För mer info kolla http://www.kalmar-sportfiske.se/snarjebacken/

Snärjebäcken

Fiskekorten kostar 180:- för en dagsfiske eller 300:- för två dagarskort.
Korten kan köpas på ICA i Rockneby eller ICA i Ålem.

Skitfiske på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.