Nyhetens behag

Igår var det äntligen dags för ytterligare ett pass på hemmavattnet. Några kalla nätter och blåsiga dagar hade lämnat vattentemperaturen i stort sett oförändrad sedan början på förra veckan och leken hade ännu inte satt igång fullt ut.

Jag träffade Aleksander vid båtplatsen klockan 10:00. Det hade varit ännu en kylig natt och därmed ingen större vits att starta så mycket tidigare. Vårsolen värmde på bra och en god sydväst satte fart på ytvattnet. Förutsättningarna fanns där.

Vi började första driften och hade snart några kontakter. Efter knappa halvtimmen krokades de första gäddorna – nästan samtidigt.

 

Fina, välmatade förleksfiskar

 

Drifterna avlöste varandra, både längs vassar och dess fickor men också ute på mer öppet vatten. Fisken stod lite överallt och det var bra fart på dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sammanlagt krokades 19 gäddor av under de knappa sex timmar som vi var ute och snittstorleken var helt ok. Tre av gäddorna var över fem kilo och den största (på sista bilden) vägde nog strax över sju kilo trots att den var under metern lång. Extra bonus för min del var också att merparten av mina fiskar (samt den största) tog på min egna SyndromTail i golden shinerfärg.

 

Denna lilla rackare men med brunglittrig svans.

 

Det var ett riktigt trevligt och lyckat vårpass med sprudlande spinnfiskeglädje. Det var ju Aleksanders första tur på öppet vatten för säsongen och jag själv känner fortfarande nyhetens behag. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man fiskat under hösten. När vintern och isen sätter stopp och sedan efter flera månader öppnar upp sig igen är det samma visa varje gång; man blir så barnsligt lycklig, bara. Precis som det ska vara.

Skitfiske på er, så länge!

 

 

 

 

 

2 reaktion på “Nyhetens behag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *