Karma16

Ni som varit med i fiskesvängen ett tag vet säkert vad Karma-auktionerna i december innebär. Men för er andra; här kommer en liten förklaring.

Karma startades 2009 av Micke ”CaesarLures” Hedsén och är en välgörenhetsauktion på Tradera där sportfiskerelaterade produkter eller tjänster säljs och där samtliga intäkter sedan skänks till Unicef och därmed barn i nöd. Micke drev det hela fram till 2014 då Robert Feustel tog över stafettpinnen. Förra året tog FishJoin över och de fortsätter även detta år. Det har varje år slagits nya rekord men under 2015 ökade det på rejält. 67 bidrag inbringade då fantastiska 165 239 kronor. Det ska vi tillsammans slå i år!

Auktionerna startas den 1:a december 12.00 och avslutas den 11:e december 20.00. Nytt för i år är dock att alla som vill bidra själva håller i sin auktion. Nedan följer en beskrivning från FishJoin:

 

albumtemp-1

 

Om du vill bidra med en auktion är det bästa att först kontakta FishJoin på karma@fishjoin.se för mer detaljerad information.

Själv har jag bidragit med en guidning två år i rad. Så blir det även detta år. Texten nedan samt bilder är vad jag kommer att lägga ut den 1/12.

”Gäddfiske med Fiskesyndrom

Vill du fiska vårgädda i en grund och gäddrik sjö i norra uppland med mig under våren 2017?

Jag erbjuder en guidning under en dag för max två personer. Båten är liten och mycket enkel men vi får plats tre stycken. Vi spinnfiskar efter gädda och du/ni behöver ha med egen utrustning samt flytväst. Beten kan lånas ut vid behov. All form av C&R-utrustning finns i båten. Vidare bjuder jag på fika samt lunch (är kock till yrket så bra mat utlovas). Övernattning för långväga gäster kan vid behov ordnas. 

Vi fiskar i en sjö med mycket gädda. Många fiskar över 9 kilo har tagits de senaste tre åren även om de riktiga jättarna är mer svårflirtade. Vill ni läsa mer om de två tidigare guidningarna hittar ni den från 2015 på http://fiskesyndrom.blogspot.se/2015/04/guidehelg-la-karma14-sa-gick-det.html

img_2965_2

Tobias med fin gädda som vägde strax under 6 kilo.

och den från i våras på http://www.fisheco.se/blogg/fiskesyndrom/2016/05/02/gudingen-a-la-karma-15-sa-gick-det/.

img_5754

Dålig bild av guiden men fin gädda i Anders nävar. Det blev ett nytt vikt-PB på 7,3 kilo fördelat på 99 cm.

Två mycket lyckade och trevliga tillställningar. Jag ska göra mitt yttersta för att även nästa Karma-guidning fortsätter i samma anda. Intresserad? In och buda och lycka till!

Vinnaren kontaktas direkt efter avslutad auktion.

/Anders ”Fiskesyndrom” Perols” 

Detta blir mitt bidrag men jag vill också gärna uppmana andra att bidra. Är du betesbyggare! Auktionera ut! Har du någon fin rulle som bara dammar? Auktionera! Ja, ni förstår poängen. Ju fler desto bättre. Alla kan hjälpa till och de som inte har något att skänka kan ju alltid gå in och buda när auktionerna sätter igång. Ingen hjälp är för liten, all hjälp behövs.

Skitfiske på er, så länge!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *