Mitt-i-veckan-fiske och tredje PB:et på 1,5 vecka

Onsdag igen eller lill-lördag, om man så vill. Det är på tok för långt att vänta på fiske från en helg till nästa så då måste följaktligen veckan brytas av med lite efter-jobbetfiske.

Hösten står runt hörnet (äntligen, säger gäddfiskaren) och växtligheten i och på mitt hemmavatten glesnar i samma takt som de kyliga nätterna blir fler. Trots att många heta områden närmar sig gränsen för fiskbarhet var jag under gårdagens eftermiddag och kväll fortfarande förpassad till de fåror som tidigare klippts. Men det står ju huggvillig fisk där också; små gäddor och stora abborrar.

 

img_6781-1

Ännu en eftermiddag när det såg ut så här på sjön. Nu är regn hårt efterlängtat, vattennivån är oroväckande låg.

 

Vind var utlovat men den var icke närvarande till en början. Jag började därför med abborre även denna tur men de var inte på humör, till en början. Istället var de riktigt små gäddorna på hugget.

 

img_6783-1

Texas-snipa

 

Det blev några smågäddor till och sporadiska mindre abborrar här och där under den kommande timmen. Plötsligt tog en nordan vid och vattnet krusades fint runt näckrosorna. Jag kastade i drivankaret och plockade upp gäddspöet istället. På beteslåset hamnade en SyndromTail i golden shiner som brukar kunna vara giftig i solskenet.

 

syndrom

Den översta av dessa godbitar.

 

Jag drog iväg ett första kast och skulle börja veva när kuggarna i rullen knappt ville klicka upp tumtangenten igen. Konstigt! Jag började veva och ett hemskt rosslande ljud kom från spolen. Men, vad fan! Precis som med kylskåpet där hemma eller bilen så förväntar du dig bara att grejorna ska funka. Så även med rullen. Framförallt när du dessutom skött om den. Men det visade sig bara vara vatten i maskineriet som orsakade missljudet och den oregelbundna spolen. Skönt, jag kunde fiska vidare. Och i vanlig ordning var de mindre gäddorna med på noterna i solskenet.

 

img_6787

 

Eftermiddagen övergick till kväll och vinden mojnade. Det fick bli ett nytt abborrförsök som avslutning på detta korta efter-jobbet-pass. Jag tog mig till samma område där jag plockade nytt PB i lördags. Betesfisken var på plats men ingen jakt syntes. Jag satte på en grön/gul Swimfish Shad från Lunker på Texas-riggen (samma som tog stora fisken i helgen) och fiskade av kanten där växterna slutar och den klippta fåran tar vid. Snabb hemtagning med ganska kraftiga ”snärtar” med spöet för att få mycket flykt på betet och klickande ljud mellan bulletvikt och glaspärla. Smack!

Ett redigt hugg med rejäl tyngd. Fisken gick direkt upp i ytan och plaskade och jag tänkte: äh, ytterligare en jädra snipa. Fisken stångades på ganska bra och under drillningen kastades jag mellan insikterna; det är gädda, det är kanske abborre?, det är gädda, eller är det abborre?

Det visade sig vara en abborre och en redig sådan. Håven åkte fram och den gled in i nätet. YES!

 

img_6790-1

Mätdekalen från PiggKing åkte fram och fisken tog upp hela 45 cm.

 

img_6795

Med en vikt på 1312 gram var mitt tredje abborr-PB på 1,5 vecka ett faktum. Galet och ruskigt roligt!

 

Denna härliga fisk fick sätta punkt för kvällen. Jag fortsatte förvisso lite till för att se om fler bjässar var sugna på kvällsmat men så var inte fallet. Nöjd med livet i största allmänhet styrde jag hemåt. Fiske mitt i veckan och ännu ett nytt PB – sämre kan man ha det!

Skitfiske på er, så länge!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *