Krystad stämning med Mälaren

Jag och Mälaren är inte riktigt kompisar. När vi stundvis ses blir stämningen något ansträngd, nästan krystad. Lite som det kan bli när man aldrig lärt känna varandra ordentligt och sedan har ett distansförhållande.

Det är snart en månad sedan vi sågs senast och då blev jag brutalt nedtryckt under 24-timmarsgäddan. Sedan dess har jag inte haft vare sig anledning eller tillfälle att återbesöka mitt nemesisvatten. Inte förrän igår.

Aleksander bjöd in till en kväll på Ekoln i sommargäddans tecken. Eventuellt skulle det också ges tillfälle att dra upp en matgös eller två. Vi utgick från Skarholmen i vanlig ordning i Aleksanders trevliga Crescent. Det var förmodligen sista gången jag hade äran att fiska från den då han inväntar nyförvärvet som snart skall hämtas; en stadig Buster XL.

 

img_6454

Två snyggingar på väg ut…

 

Det var branter som gällde under den första halvan av kvällen för att sedan beta av lite gräsflak. Det hela började riktigt trögt och under den första timmen eller så hade vi inte ens någon kontakt. Det roligaste som hände var en kort regnskur som fick min 198 cm långe vän (utan regnkläder) att försöka gömma sig under styrpulpeten. Det gick sådär…

 

img_6455

 

Första fisken som fick syna insidan av båten var inte alls någon gädda. Vi skulle förflytta oss från A till B och körde lite göstrolling på vägen då min fru beställt gös till middag idag. Sagt och gjort! Efter en kvart kom kvällens enda göshugg.

 

img_6456

Finfin matgös med marginal över minimimåttet på 45 cm.

 

När denna var avbockad på beställningslistan övergick fokus åter på sommargäddorna. Men de skulle visa sig vara riktigt tjuriga denna julikväll. Vi (jag) lyckades bara kroka tre mindre men ursinniga fiskar som föll för Firetigerfärgen i olika utföranden; Mcrubber och Rapala Glidin Rap.

 

img_6457

En utav tre.

 

Så mycket roligare än så blev det inte men det räckte gott. -Det är svårt med sommargädda på Mälaren, sa Aleksander. Jag skulle vilja säga att det är svårt med Mälaren, punkt! Det handlar förstås om tid. Att lägga tid och lära sig. Men då jag har så många andra vatten närmare kommer det nog inte att bli så. Jag och Mälaren fortsätter således vårt ansträngda distansförhållande som dock skänker några sporadiska ljusglimtar då och då.

Skitfiske på er, så länge!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *