Att inse sina begränsningar

Att sportfiskemässan stundar är det nog ingen av er som har missat. Men vad ni däremot kanske inte vet är att jag ska sitta och blogga hos FishEco då, åtminstone de två första dagarna (tack för möjligheten och förtroendet Jan O). När detta stod klart blev det hög tid att ordna något som länge varit på gång men som inte blivit av; att fixa en logga. Tanken var att kunna skänka bort lite klistermärken eller sälja några T-shirts vid mitt lilla bord.

Jag började fundera och ritade/skrev några krumelurer på ett papper. Inget blev bra. Det bor en viss estetisk skaparådra i mig men den visar sig aldrig när det ska ritas eller målas. Jag bestämde mig dock för ett format och skrev in det i paint. Det hela tog ett par minuter och när jag granskade resultatet insåg jag hur amatörmässigt barnsligt det såg ut men tänkte att just det får bli grejen med loggan.

fs5

Med detta nöjde jag mig.

Sedan mindes jag att Christian ”Pikecandy” Asp jobbar med tryck och tänkte att han är ju säkert grafiskt kunnig. Jag sms:ade bilden till honom och frågade om detta dög till tryck eller om det behövdes lite jobb på den. Svaret blev att ”japp, den går att förbättra lite, anledningen framförallt att det blir lite väl tunna linjer för tryck.” Detta är Christians professionella och vänliga sätt att säga; din logga är värdo och den bör aldrig tryckas (även om han själv kanske inte hade använt samma ord mellan raderna som jag nu gjorde). 😉

Jag hade gjort precis detsamma om någon kontaktat mig med råd angående en ny rätt som skulle upp på menyn.

-Du som är kock, vad sägs om kokt fläskfilé med lingonsylt, ris och brysselkålspuré? Nja, det går nog att förbättra lite, hade jag svarat och sedan ordnat ett helt annat förslag istället. Precis så gjorde bäste Christian. Han sa att han skulle fundera och pula lite med loggan och återkomma. Idag gjorde han det. Och jag blev lätt kär i honom.

Han hade gjort något som jag inte ens kunnat drömma om att själv lyckas med; en proffsig och snygg logga.

IMG_5157En SyndromTail! Med tillhörande text! Jag blev obeskrivligt glad när jag såg sms:et med denna bild. Det gjorde min dag. Du ska ha ett enormt tack Christian, både för loggan och för lärdomen att man ska inse sina begränsningar.

Så nu kommer det att finnas (snygga) klistermärken vid Fiskesyndromhörnet hos FishEco på sportfiskemässan. Kanske någon T-shirt, hoodie och mössa också. Vi får se! I vilket fall tycker jag att ni ska komma förbi och hälsa och snacka lite. Det är något jag ser oerhört mycket fram emot; att träffa er läsare.

Skitfiske på er, så länge!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *