Beteskollen 25/1

Isen ligger ännu tjock över mångas hemmavatten och då byggs och gjuts det för fullt ute i stugorna. Vissa verkar vara lätt stressade över att hinna få beten färdiga till den stundande sportfiskemässan 18 – 20 mars. En av dessa är Christoffer Anchorbaits Sääw. Jag vet inte om han är så stressad just men han ska närvara på mässan och bland annat presentera ett nytt bete.

Jerk/slider

img_4918Det rör sig om en jerk/slider på 14 cm och 85 g. ”Tror den ska heta Zizou. Passar gången på betet tycker jag. Efter den store Zinedine Zidane” – säger Christoffer. Jag som sett ett klipp på gången kan enbart hålla med.

Under 2016 förutspår jag (och många med mig) att gummitrenden håller i sig. Abborrfisket kommer att öka och i takt med det ökar även utbudet av amerikansk bassutrustning i hyllorna på våra sportfiskebutiker. Vidare tror jag också på wobblerns återkomst, sakta men säkert.

Wobbler/Crankbait   

Allt fler duktiga svenska betesbyggare sätter nämligen skedar på sina vackra skapelser. En av dessa är Thörngrens Beten.

Thörngren

Bild lånad från Thörngrens facebook.

Betet heter Köttis, är 20 cm långt, väger ca 100 g och fiskar på ett djup runt 4 meter.

Ett till nytt och snyggt skedbete som jag snubblade över på Instagram häromdagen var detta från Taskmurt-Lures.

Taskmurt

Cool form!  Bild lånad från Taskmurts Instagram

 

I denna Beteskoll lägger jag också till en ny kategori. Det handlar om något som säkert ingen har missat vid det här laget men som ändå är värt att ta upp.

Betestillbehör

Det rör sig förstås om herr Svartzonkers nya sked till gummibeten.

Sz

Bild lånad från Svartzonkers facebook.

Plötsligt blir det lättare att trolla med sina gummibeten eller bara kontrollera vilket djup de går på vid spinnfiske. Skeden skruvas fast i gummit och har en inbyggd ögla under läppen att fästa stingern i. Skedarna kommer i tre vikter: 11,7 g, 16,3 g och 20 g. Smart grej som säkerligen blir en succé. Släpps under våren.

Skitfiske på er, så länge!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *