Premiär och Sportfiskemässa

I lördags var det premiär i Mörrumsån för 79 året, det sköt kanon och mängder med folk var på plats för att uppleva premiären. De hade tur med vädret och det tog dryga 20 minuter innan första fisken var landad!
Här kan man läsa mer om premiären.
Själv valde jag att vänta till söndagen för min egna premiär i ån för detta året…

Nu kanske ni tänker, va tusan har han slutat meta?

Självklart inte!
Men Mörrumsån innehåller ju faktiskt väldigt många arter och det är en riktigt fin å och det kommer bli många pass i ån framöver!

Fast innan jag fortsätter om min premiär måste jag backa tillbaka lite.
Sen i mitten av oktober 2018 har det endast blivit TVÅ fiskepass för mig… Jag och en fiskekompis gjorde ett par försök efter laken från isen, jag bommade båda medan Daniel lyckades kroka en fin lake på strax under 3 kilo. Det är det enda fisket jag har gjort på dryga 5 månader…
Det är den största anledningen till att det varit tyst här, sen driver jag ju även Swedish Anglers ihop med Tomba. Det tar mycket tid och där har jag mitt huvudfokus, men ibland kan det vara skönt att få skriva lite här också! 🙂
Har du inte kollat in Swedish Anglers nya hemsida än som vi lanserade i januari?
Gör det här.

Anledningen till att det inte har blivit något fiske är för att vi har byggt en övervåning på vårt hus. Ibland får man släppa fisket lite och investera i familjen och framtiden! Fisket har som sagt blivit lidande, men nu är det klart, lagom till vårfisket!
Självklart var planen att det skulle bli klart tills dess, det går ju inte att missa, hehe!

Jag var som ni förstår väldigt taggad på att få komma ut igen på lite färnamete.

Jag hade ett par platser jag skulle testa i ån. Vattenflödet var riktigt högt när jag kom till första platsen, jag fick röra mig lite mer uppströms än vad jag hade planerat innan det gick att meta effektivt från botten.
Jag mäskade upp ett par platser innan jag kastade ut mitt korvagnade bete.
Kaffet kom fram och det vara fantastiskt att bara få vara tillbaka utmed vattnet och tystnaden, om man bortser från ljudet av ån, fast det är ju en del av känslan!

Mörrumsån

Det tog inte speciellt lång tid innan jag hade ett par pet på min korv, men jag fick inte något riktigt klockrent hugg. Jag bytte krokbete och provade mitt absoluta favoritbete, bröd!
Efter kanske två minuter med brödbiten i vattnet fick jag ett brutalt hugg, men tyvärr släppte fisken efter 1-2 sekunder…
Snabbt ut igen med ny brödbit och det högg nästan omgående och nu missade jag inte! Fast fisk och en galen fight utbröt då fisken gick ut i den hårda strömmen. Efter lite trixande kunde jag få håvnätet runt årets första färna!
Ren o skär glädje, Jäklar vad det är roligt att fiska!

En färna på kanske 1.6-1.8 kg fick syna mattan en snabb sväng innan den fick simma tillbaka igen.

Årets första färna
Jag krokade på en ny brödbit och svingade ut.

Sen drack jag lite mer kaffe och njöt av tillvaron. Den fick snabbt avbrytas och bytas ut mot ett maxat adrenalin då det högg igen! Ännu en hektisk fight som slutade med ännu en färna i håven. Även denna höll sig runt 1.8 kg.

En fin liten färna

Jag bytte plats till min andra uppmäskade sträcka. Tyvärr hände det inte mycket, jag hade något pet men det var mer skräp på botten och strömmen drev med sig en hel del så krokbetet fastnade och drev gärna in bland gammalt gräs.
Jag bytte tillbaka till min första plats de sista 30 minuterna och lyckades kroka ännu en färna på brödet!

Vill man läsa mer om färna i kallt vatten så finns det en riktigt bra och utförlig artikel på Swedish Anglers som Tomba har skrivit! Läs den här:
Uppdrag Kallvattensfärna.

Vid lite innan 12 var det dags att köra hem och återgå till att rensa och plocka i huset… Men vilken premiär det blev och snart är man tillbaka igen!

Fast först blir det självklart Sportfiskemässan!

Mig hittar ni på Metetorget med Swedish Anglers.
Här kan man läsa mer om vad som händer hos oss och övriga aktörer på Metetorget.
Läs gärna det så hoppas jag att många av er kommer förbi torget och snackar mete, sportfiske, färna och massa annat.
Vi ses på mässan!

4 svar på ”Premiär och Sportfiskemässa

    • Tack så mycket Arne!
      Ja nu är det dags att sparka igång säsongen ordentligt, fast först mässan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *