En närmare titt på ThermaCell Backpacker

Som jag skrev i mitt förra inlägg så var det dags för en recension av en smidig liten produkt från ThermaCell, nämligen deras nya Backpacker.

Jag skrev om deras ThermaCell MR450 förra året som är en riktigt bra produkt som passar perfekt om man är själv och rör sig en del.

Backpackern är som sagt en liten smidig produkt som inte väger mer än strax över 100 gram, 113 gram visade min våg här hemma. Jämfört med MR450 modellen finns det ingen gaspatron inbyggd utan backpackern kopplar man på en gasoltub som man använder till t.ex. gasolkök.

Man hittar gasoltuber på t.ex. Biltema.

Tanken är såklart att den ska ta så lite plats som möjligt för är man ute och vandrar eller är ute på övernattningar så är så lite packning som möjligt något man eftersträvar och ett gasolkök är nästan standard, så gasoltuben är med vilket fall som helst.
Det som medföljer i kartongen är i mitt fall, en brännare, 3 plattor och en förvaringspåse.

Nu har ju den här sommaren inte varit så myggrik, men i våras fanns det allt en hel del myggor… Så då fick den följa med ut på lite test.
Jag tycker denna produkten är perfekt om man är ett par stycken som är ute och metar, då kan man ställa den emellan sig och slippa myggen. Man behöver inte tänka på att ta med extra små flaskor med gas utan det är bara att slänga ned en behållare i väskan. Sen är den såklart ypperlig att ta med vid övernattningar!

Men hur fungerar den då?

Den är simpel!
Först fäster man en av de medföljande blåa plattorna, den ska placeras på ovansidan precis under den svarta plasten så den ligger emot metallplattan som man ser. Det är den som blir varm och i sin tur värmer upp den blå mattan som skapar skyddet mot myggen.Sen tar man bort skyddet från botten och skruvar dit backpackern på en gasoltub. Efter det slår man över till ”ON” då hör man hur gasen kommer ut, sen sitter det en ”START” knapp på sidan som man trycker uppåt. Strax ovanför finns det ett litet hål där man ser om det glöder eller inte, glöder den är den igång och snart har man fullt skydd mot myggorna!

Ta bort plastskyddet och skruva fast brännaren på gasolbehållaren.

Sätt dit den blå plattan högst upp och slå över till ”ON”

Tryck ”START” knappen uppåt några gånger för att tända brännaren.

Kolla in hålet ovanför startknappen för att se så den glöder, gör den det så är den igång.

Varje blå platta håller i ca 4 timmar eller när den har börjat bli vit, fast man brukar märka det för myggorna kommer tillbaka då!

Självklart går det att köpa till refillplattor, idag finns de i 24 eller 48 timmars förpackningar.

Fördelar och Nackdelar

Jag tänkte lista upp några fördelar och nackdelar med produkten. Jag börjar med de positiva först.

Fördelar:

  • Lätt och liten, smidig att ha i väskan.
  • Man behöver inga små patroner med gas utan kan själv välja storlek på tub.
  • Man slipper släpa med sig myggsprej och man slipper kladda med olika myggmedel.
  • Den fungerar riktigt bra!

Nackdelar:

  • De blå mattorna kunde vara längre än 4 timmar.
  • Tar en stund innan den uppnår full effekt.

Slutsats

Nackdelarna är små i sammanhanget när man får ett riktigt bra skydd mot dessa blodsugare. Den är lätt, smidig och enkel att hantera så man kan alltid ha med sig den och en mindre tub i väskan och då har man ett smidigt och bra skydd för sig själv och sina polare!

Priset på den varierar säkert, så jag skriver inte ut något här men det är en perfekt produkt om man kör mycket övernattningar eller vandrar mycket.
Vill man läsa mer så kolla in denna sidan -> Myggjävlar.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *