Hungerstrejkande gäddor

De senaste veckorna har det inte blivit så mycket gäddfiske för min del. Vädret har ställt till det med hårda vindar så att flötestrolla har varit uteslutet. Men jag tog en kväll efter jobbet förra veckan och bottenmetade lite i ån efter färna, men tyvärr hamnade ingen fisk i håven… Jag hade en del napp men då jag var lite ringrostig (skyller på det) missade jag helt enkelt fiskarna!
Men det var skön att få komma ut några timmar ut vid ån, för det är något speciellt att meta i strömmande vatten!

Den här kvällen vid ån var kylig och det gav mig möjligheten att prova på en ny värmeväst jag har med inbyggda värmeelement. En riktigt smart lösning där man via en enkel knapptryckning på bröstet sätter igång elementen i västen och snart blev det varmt och skönt! Jag kommer skriva mer om både västen men även handskar och sulor framöver på bloggen. Dessa prylarna kommer bli helt perfekta till vinterfisket!
Vill man veta mer redan nu kan man kolla in grejerna på deras hemsida.
https://shop.acreto.se/Vaermeklaeder/


Jag har också lagt en hel del tid på att få ihop betesfisk, det känns som ett halvtidsjobb ibland… Och jag tror många känner igen sig som också flötestrollar!
Men då det inte går att fiska gädda får man roa sig med att meta betesfisk, och med rätt utrustning är det riktigt skoj att se det lätta flötet dyka och sen drilla fisk.

Men i helgen som gick såg det äntligen riktigt bra ut, syd/sydvästliga vindar på 4(8) m/s, mulet och en yttertemperatur på omkring 6-8 grader. Alltså mycket bra förhållande!

Så jag var galet taggad när jag i söndags placerade de sista prylarna i båten och gav mig iväg i mörkret. Klockan var lite innan sju när jag hade grejerna i vattnet och jag började sakta röra mig över sjön. Ekolodet visade en vattentemp på 6,8 grader och jag såg stora samlingar av bytesfisk och flera fina ekon.
Fast när det hade gått två timmar och det enda jag hade sett var några mindre mörtar som flytt från jagande abborrar så kändes det väldigt märkligt…

Det brukar alltid vara lite rörelse på sjön, någon fisk som går upp i ytan och jagar men nu såg jag ens inte några löjor… Det var helt stilla, sådär kusligt lugnt….

Klockan gick och efter ytterligare fyra timmar så packade jag ihop… Jag hade inte ett napp, inte ett pet på grejerna, absolut ingenting!.
Jag justerade djup, bytte tackel m.m. allt för att se om jag kunde hitta något som fungerade för dagen, men gäddorna var inte alls med.
Det var helt enkelt hungerstrejk från deras sida!

När man räknar kallt att det kommer bli en riktigt bra dag genom att utgå ifrån de yttre förhållandena som vind och väder så det ju rätt häftigt och en aningens bittert att man kan bli så ”blåst”.
Det är väl så att koden knäcks aldrig riktigt, man kommer fortsätta att då och då bli grundlurad av moder jord och invånarna under ytan. Och det är väl en del av charmen med fisket!
Så nu får jag istället se fram emot nästa pass, vilket jag gör med stor revanschlust, hehe.

Det händer även lite grejer på Swedish Anglers, vi har gått ut med lite nyheter om både kläder, dekaler och sportfiskemässan så var det länge sedan man besökte Facebookgruppen så är det hög tid nu!
https://www.facebook.com/groups/SwedishAnglers/
(Samma nyheter kommer dyka upp på SA hemsidan inom kort)

Jag tänkte till sist passa på att tipsa er som gillar att läsa om mete att det finns en väldigt intressant artikelserie om metets historia på Swedish Anglers som Tommi ”Tomba” Meriläinen har skrivit. Det finns idag fyra delar men fler kommer det bli och det är som vanligt riktigt bra när det är Tomba som skrivit!
Så in och läs:
SPECIMENFISKET I SVERIGE DEL 1:
SPECIMENFISKET I SVERIGE 1980:
SPECIMENFISKET I SVERIGE 1981:
SPECIMENFISKET I SVERIGE 1982:

2 svar på ”Hungerstrejkande gäddor

  1. Samma här. Kammat 0 tre st. pass i rad. Smått frustrerande faktiskt. Men det måste väl vända nästa pass tycker jag!

    Skitfiske!

    • Klart det vänder! Det gör det alltid även om det känns sådär magiskt frustrerande och det bara snurrar i huvudet ”va f*n gör jag för fel…” 🙂
      önskar dig skitfiske!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *