Nytt vatten nya möjligheter

Jag har varit lite dålig med att rapportera från mina senaste fiskepass och anledningen är enkel, jag har inte lyckats så speciellt bra…

Jag har fiskat några pass efter de gröna skönheterna med de röda ögonen, tyvärr har de valt att inte nappa eller så har de helt enkelt inte varit på plats.
Det har även blåst en hel del den senaste tiden så flötmetet har tyvärr inte varit första valet.
Istället har jag valt att fiska med method feeders och korta riggar med fake majs och fake maggots från Enterprise Tackle. Jag använder mig av Swedbaits karpkung mäsk till mitt method feederfiske då mäsket är helt lysande med många stora partiklar och hela pellets. Men det binder otroligt bra och är enkelt att krama runt feedern. Självklart fungerar det lika bra att använda i en vanlig feeder eller till flötmetet då det är perfekt att skjuta ut bollar som håller ihop med slangbellan. Helt enkelt ett perfekt grovt allround-mäsk till de större fiskarna.

Bottenmete Sutare

Kordas fina Method Feeders finns hos Metebolaget

Jag har inte blivit utan fisk då det har nappat frekvent från brax, mört och sarv men som sagt sutarna har hållt sig undan, så när som på en som jag tappade halvvägs in… Tyvärr sånt som händer.

Många av de senaste fiskepassen har blivit korta kvällspass, men i söndags lyckades jag komma ut på ett morgonpass och till en början var det vindstilla så jag åkte ut med båten och flötmetade lite. Det var en riktigt härlig och rolig morgon med i stort sett napp konstant, tyvärr blev det ingen sutare och framåt sex på morgon gick solen i moln och vinden ökade igen…
Så jag rodde in och tacklade upp mina method feeders och fiskade några timmar till innan det var hemdags.

Flötmete Sutare

Har man svårt att lyckas kroka sutarna på t.ex. kvällen kan det löna sig att prova på morgonen istället, eller natten. Det kan skilja sig från sjö till sjö och tidigare år har jag haft bättre resultat på morgonen i den sjön jag fiskat i senaste tiden. Men nu har det inte spelat någon roll…

Jag har istället valt att leta upp ett nytt potentiellt vatten och börjat förbereda ett par platser för att se om det kan bli några trevliga överraskningar. I den här lilla skogsjön har ingen fiskat på många år, men det har tagits flera stora sutare med nät förr. Så förhoppningsvis kan det fortfarande finnas stora gröna skönheter kvar.
Tomba som driver bloggen Semispecimen skrev ett intressant inlägg kring det här med att leta och hitta nya drömvatten där han bland annat skrev om just nätfiske. Inte att han själv bedriver nätfiske utan att man kan dra nytta av de som bedriver nätfiske. In och läs helt enkelt!

Nytt vatten Sutare

Jag har även ett kanske två vatten till som jag ska titta närmare på framöver och se om det kan ge några positiva överraskningar. Just att hitta nya, ofiskade och bra vatten kittlar lite extra!

Till sist så tänkte jag bara tipsa om en ny sida jag har lagt upp på bloggen, nämligen
Tips & Trix där finns en del information om hur man kan preparera partiklar och göra enkla små hemma grejer till sitt mäsk, krokbete med mera. Så kolla gärna in sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *