Hönsfoder

Mer tips till metet.
Den här gången är det inget som behöver prepareras, kokas eller liknande. Utan det handlar om ett tips på ett alternativ till mäsk eller att dryga ut sitt vanliga mäsk med. Det är också perfekt att använda sig av när man ”loose feedar”.
Det handlar såklart om hönsfoder.

Hönsfoder Mete

Hönsfodret är som små pellets som tar upp vätska snabbt och binder ihop bra så man kan tillsätta ganska mycket i sitt vanliga mäsk. Det är även bra att blanda ned lite foder i en hink och sen hälla på en burk med majs och använda det som mäsk till bland annat rudan och sutaren.
Det är perfekt att använda vid flötmete då man kan precisionsmäska med ett par nävar hönsfoder och några majskorn vid sitt krokbete.

Jag använder mig av ett hönsfoder som heter Hönsfoder Start från Granngården, det har högt proteinvärde och bra med mineraler, aminosyror med mera. Säcken är på 20 kilo och kostar runt 200 kronor, så man får mycket mat till fiskarna för en billig peng.

Hönsfoder Mete

Ett alternativ som är ännu bättre är Granngårdens Ekologiska hönsfoder som innehåller fiskmjöl som proteinkälla, tyvärr visste jag inte om detta innan jag köpte min säck… Men nästa gång det ska köpas en ny blir det helt klart den ekologiska varianten. Prismässigt är det inte heller någon stor skillnad, så jag ser bara fördelar med att välja den ekologiska säcken!

Så se till att göra ett besök på granngården, lantmännen eller liknande butik och bunkra upp med godsaker till fiskarna, för de gillar hönsfoder lika mycket eller kanske rentav mer än vad hönsen gör!

Ett svar på ”Hönsfoder

  1. hejsan tveksam om jag kommer få svar men testar! tänkte bara kolla om du hat testat viltfoder som är till typ rådjur och sånt har sätt att andra använder kofoder och hönsfoder men aldrig hört talas om viltfoder. när jag läser om det så ska det vara mycket mineraler och grejor som ska vara bra. tack på förhand om du ens ser detta XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *