En desperat bassfiskare i USA…

Nu har det varit ett jäkla tag sen jag fångade en bass. Det har regnat och varit pisskallt, men man ska väl ändå kunna fånga en enda fisk?! Just nu är vattnet i sjön riktigt, riktigt grumligt, men vädret är ganska okej. Det är väl 12-15 grader blandat med sol, moln och regn. Jag misstänker att temperaturen i sjön borde vara relativ hög, så bassen borde vara aktiv. Men jag tror att det hänger ihop mycket med det grumliga vattnet att bassen inte nappar.

Jag har testat nästintill alla tekniker jag bemästrar och nästan alla drag jag har. Enligt lokala fiskeffären ska bassen sluta ta på jiggar nu och snart övergå till ytfiske. Men det jag tror på och har fått lite information om ska fungera, är en  jiggskalle med massa fransar och dylikt på som man långsamt släpar längsmed botten. Som man riggar en fet doftsatt kräfta på. Jag har testat det flera gånger och det verkar och ser ruggit effektivt ut. Kräftans små klor svävar fritt i vattnet samtidigt som alla fransar skapar ljud och rör upp dammoln i bottnen.

Vad jag verkligen ser fram emot inom de närmaste månaderna är ytfisket. Detta ska ju vara otroligt häftigt. Jag har redan förberett mig med feta grodor och andra poppers som jag längtar till att testa. Så snabbt som regnet släpper ska jag lirka mig ner till sjön och testa allt jag äger, återkommer med mer information.

//

Lucas Lundberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *