+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Upp till 13, fiskegrejor till 1000: tals barn...
Sportfiskeutrustning till låns...
Fotograf: Sportfiskarna

Upp till 13, fiskegrejor till 1000: tals barn...

33 000 barn har hittills tagit chansen och lånat en fiskeutrustning i projektet "Upp till 13!". I sommar finns ytterligare 8000 utrustningar redo för utlåning i fiskebutiker över hela landet.

För femte året i rad kan barn upp till 13 år prova på sportfiske kostnadsfritt under sommaren. Förutom gratis lån av fiskeutrustning får deltagarna även en fiskehandbok, en fiskefilm och ett fiskekort som gäller i mer än 900 vatten i Sverige.

Nytt för i år är att man utökat med ytterligare ett fiskespö, ett kortare haspelset för de lite yngre barnen. För att utöka antalet vatten som de deltagande barnen kan fiska i har Sveaskog och Sportfiskarna i samarbete även utformat ett helt eget fiskekort, Upp till 13-kortet, som ger barnen möjlighet att fiska i ännu fler sjöar under sommaren, i allt från den lilla skogstjärnen till ett storstadsnära vatten. 

Bakom satsningen på "Upp till 13!" står Abu Garcia, Sveaskog, Sportfiskarna, Unga Sportfiskare samt sportfiskebutiker i hela landet. Förhoppningen är att fler barn och familjer ska få möjligheten att komma igång med fisket på egen hand. Förutsättningarna är goda. I Sverige finns över 90 000 sjöar, många stora och små vattendrag och en flera hundra mil lång kuststräcka. 
- Att fortsätta detta lyckade projekt, där unga tjejer och killar får chansen att prova på att fiska gratis under en hel sommar, har varit en självklarhet för Sportfiskarna. Detta är en av våra stora satsningar för att föryngra fisket och den är vi väldigt stolta över, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyström.

Varje år fiskar 1,5-2 miljoner svenskar, vilket gör fiske till en av våra största fritidssysselsättningar. Av utövarna är cirka en halv miljon barn. Det svenska fiskeredskapsföretaget Abu Garcia vill med projektet ge ännu fler ungdomar möjlighet att börja fiska. 
- Att ge våra barn och unga ett alternativ till tv-tittande och datorer är viktigt. Vad kan då vara bättre än att få komma ut i naturen och uppleva fiske, natur och friluftsliv? Fiskeintresse som grundas i tidiga åldrar sitter ofta i genom hela livet, säger Olle Lidesjö från Abu Garcia.


Under hela sommaren - från 15 maj till 15 augusti - erbjuds barn upp till 13 år:

  • Lån av ett haspelset eller en inkapslad spinnutrustning från Abu Garcia
  • Gratis medlemskap i Unga Sportfiskares Förbund
  • Olycksfallsförsäkring hos Trygg Hansa ingår när du registrerat ditt medlemskap
    32-sidig fiskehandbok
  • Fiskekortet Upp till 13, giltigt 15 maj till 15 augusti 2011 samlar Sverigefiskekortets, Gula kortets och Sportfiskekortets vatten på ett kort
  • Sportfiskarnas film "Fiska! Fiska! Fiska!" om grunderna i sportfiske
  • Rabattcheck på Abu Garcia-beten
  • Man behöver bara betala 150 kronor i deposition + underteckna ett låneavtal tillsammans med målsman.

"Upp till 13!" är ett unikt samarbete mellan Abu Garcia, Sveaskog, Unga Sportfiskare, Sportfiskarna och utvalda sportfiskebutiker.

Lista över alla butiker där du kan låna fiskeset finns på www.sportfiskarna.se/upptill13 

Ta med dina föräldrar till en fiskebutik för att låna utrustningen, sen kan du fiska varje dag på sommarlovet!

För mer information:
Matilda Inemyr, Unga Sportfiskare: 070-509 44 89
Olle Lidesjö, Abu Garcia: 0454-88 656
Anna Åkerblom, Sveaskog: 063-55 12 98 Sportfiskarna är intresseorganisationen för alla sportfiskare. Vi slår vakt om allmänhetens tillgång till ett bra fiske och jobbar för friska fiskbestånd i friska vatten.

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaDrömfiske i Skärgården!

Drömfiske i Skärgården!

Magazinet Skärgården kring bland annat Stockholm kan erbjuda ett fantastiskt abborrfiske, om man har lite tur och lite tålamod...

Inga kommentarer
Norge rödlistar på nytt - fiske ser allt svårare ut!

Norge rödlistar på nytt - fiske ser allt svårare ut!

Notiser Norge är än en gång oroad över Sverige och Coronaviruset! Många ser framemot att åter ta sig till Norge för fiske men det är inte många som får komma, nu vänta sex nya regioner rödlistas...

Inga kommentarer
Swedish Perch Tournament 2020 - Ny tävling i helgen!

Swedish Perch Tournament 2020 - Ny tävling i helgen!

Tävling Passa på att anmäla ditt lag! Nu är det bara några få dagar kvar till den tredje deltävling av Swedish Perch Tournament 2020...

Inga kommentarer
Årets första kräfttjuvfiskare i Vättern tagen!

Årets första kräfttjuvfiskare i Vättern tagen!

Notiser Igår larmades polisen till Vättern för att kontrollera en misstänkt tjuvfiskare! Mycket riktigt kunde en kräftfiskandes man i 75:års åldern uppbringas...

Inga kommentarer
Strömmen gick i kraftverket - laxen vandrade fel!

Strömmen gick i kraftverket - laxen vandrade fel!

Eko/ Miljö Åskan fick strömmen att försvinna i Vattenfalls kraftverk i Älvkarleby, då öppnades automatiskt en lucka som lockade mängder med lax och öring att stiga för att sedan fastna...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.