+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Gäddträff, projekt Pikereg i maj...
Inbjudan till gäddträff, sportfiskare märker gäddor...
Fotograf: Tobias Fränstam

Gäddträff, projekt Pikereg i maj...


Söndag den 15 maj bjuder Sportfiskarna, Länsstyrelsen i Stockholm och Fiskeriverket in till en allmän gäddträff vid Granfjärden i Östhammar. Målsättningen för aktiviteten är att i forskningssyfte sportfiska och märka ett så stort antal gäddor som möjligt.

Insatsen sker som en del i projektet Pikereg vars syfte är att öka kunskapen om de Svenska gäddbestånden. Under gäddträffen informeras även om pågående forskningsprojekt för gädda och de möjligheter man som sportfiskare har att delta i projekten. Just nu behövs bland annat fler personer som kan vara med och rapportera in sin fångst från sportfisketurer efter gädda.

Alla som är intresserade av att delta är välkomna att ansluta. Förutom en förhoppningsvis god fiskelycka bjuder vi även på lunch under dagen. Varmt välkomna önskar Sportfiskarna, Fiskeriverkets kustlaboratorium och Länsstyrelsen i Stockholms län.

Vid anmälan, ange ifall ni tänker ta med båt eller ej, så skall vi försöka organisera så att samtliga fiskande får plats i båt.

Tid och plats: 08:30 vid rampen i gästhamnen, Östhammar.
Program: 
09.00-12.30: Gäddfiske med märkning.
12:30-14:00: Gemensam lunch samt projektinformation.
14:00-18:00: Fortsatt fiske efter gädda. Anmälan/Återbud/Upplysningar: tobias.franstam@sportfiskarna.se senast 11 maj. OBS! Deltagande i gäddträffen är kostnadsfritt.

Läs mer om gäddmärkningsprojektet: Pikereg.se

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Scanner skrev...
För få märkta fiskar?
Hur går det egentligen med pikereg? Måste det tas till frivilliga insatser för att få till antalet märkta firrar i underlaget. Är det fler än Tobias som märker firrarna? Märka fisk kan ju inte allmänheten syssla med.
Klockan 13:33, 20 April 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaLetar du efter en karriär inom media kopplat till sportfiske?

Letar du efter en karriär inom media kopplat till sportfiske?

Press/ reklam Sportfiskeföretaget Fox Rage vill förstärka sitt företag i Sverige med en media coordinator! Kanske ett drömjobb för den skicklige sportfiskaren och mediakunnige...

Inga kommentarer
Fiske som friskvård - ett bra sätt att stötta sportfiskeguider!

Fiske som friskvård - ett bra sätt att stötta sportfiskeguider!

Notiser För en tid sedan klubbades beslutet att låta fiske ingå i i det skattefria friskvårdsbidraget! Så, boka en guide! Fiska dig frisk eller friskare....

Inga kommentarer
Kustfiske måste prioriteras före industritrålarnas foderfiske!

Kustfiske måste prioriteras före industritrålarnas foderfiske!

Eko/ Miljö Företrädare för småskaligt yrkesfiske och kommuner uppmanar myndigheterna att prioritera det småskaliga kustfisket...

Inga kommentarer
Borgs Motor - En sportfiskares Tomteverkstad!

Borgs Motor - En sportfiskares Tomteverkstad!

Magazinet Häng med till Borgs Motor, en av Sveriges största försäljare av sportfiskebåtar! Med start 1918, personal som sportfiskar och mååånga sålda båtar vet man vad man gör...

Inga kommentarer
Böter och betalning till brottsofferfonden för tjuvfiske!

Böter och betalning till brottsofferfonden för tjuvfiske!

Notiser Det här tjuvfisket lönade sig inte! Tingsrätten i Växjö dömde två tjuvfiskare för brott mot fiskelagen till böter och ersättning till brottsofferfonden...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.