+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Mängder med död lax vid Bornholm!
Mängder med död lax vid Bornholm!
Fotograf: Privat

Mängder med död lax vid Bornholm!

I Sverige finns nu regler för att vild lax fångad på trollingfiske i Östersjön skall sättas tillbaka, laxguider, trollingfiskare och andra sportfiskare har snabbt anpassat sig till dom nya reglerna och det verkar faktiskt som om många rutinerade laxfiskare även uppskattar dom.

I hela världen har sportfiskeindustrin förstått att det är en sportfiskeupplevelse man säljer, inte fisk för frysen, det har nu nått även Sverige… Tyvärr kan man inte se någon liknande förståelse för samma laxar när dom väljer att simma utanför våra svenska vatten. De senaste dagarna har det återigen tävlats i laxfiske utanför danska Bornholm. Knappt 400 båtar har under dessa dagar avlivat mängder med lax, kanske så många som 1000 fiskar. Här finns en stor del vildfödda laxar från svenska älvar. Poängsystemet som används i tävlingen gör det inte lätt att se exakt hur många, det kanske också är avsikten. Samtidigt ser vi fortfarande problem i många av dom svenska älvarna och åarna där merparten av dessa laxar är födda. Här lägger staten, kommuner, organisationer och enskilda laxvärnare tusentals timmar och miljoner på att stärka bestånden. Enstaka goda år och bra trender för vissa älvar får aldrig förväxlas med att faran för laxen på något sätt är över. 

Personligen har jag stora problem att se vad detta har med sportfiske att göra och är starkt bekymrad över att detta kopplas ihop med begreppet sportfiske. Svenska tävlingsarrangörer har nu under ett par år visat att det är fullt möjligt att tävla i trollingfiske efter lax och att sätta tillbaka den vilda och behålla den fenklippta odlade fisken, om så önskas. Det är mycket märkligt, kanske rent av provokativt, att de danska tävlingsarrangörerna inte kan göra detsamma.

//Jan O FishEcoDela denna artikel...

   


Kommentarer

34 kommentarer...
Paul R skrev...
Ankdamm ?
Verkar mest vara en kamp mellan älvfiskare och trollingfiskare ? 0,9 fiskar per båt på 3 dgr fiske kan ju inte vara det värsta som händer med fisk och hav i Östersjön ? Oerhört klumpig rubrik på artikeln fö. Skrivet av en älvfiskare . Sen är det ju klart att man kan sätta tillbaka vildlax , det kan man ju göra i övriga världen , tex. Kanada och även i Vänern .
Klockan 17:35, 15 Juni 2015

storsven skrev...
Trollingmaster en droppe i havet
Jag tror att ni sk sportfiskare tar upp mer lax i år än vad det svenska yrkesfisket till havs gjorde när det förbjöds. Om ni nu menar allvar med att den svenska vildlaxen måste räddas så tycker jag att ni skulle dra ert strå till stacken och avstå laxfiske både i hav och älv i ett antal år.
Klockan 19:22, 28 Maj 2015

En som också äter fisk.. skrev...
...
Nu kanske det här kommentarsfältet har dött, men men. Jag kommer från en skärgårdsfamilj och har fiskat hela mitt liv med allt från nät och långrev till met- och kastspö. Jag har inga problem med att ha ihjäl en fisk eller flera för den delen om jag har för avsikt att äta upp den men att på en tävling ha ihjäl flertalet fiskar som dessutom tillhör en art vars bestånd är i tvivelaktigt skick skulle aldrig falla mig in. Skulle förövrigt någon kunna producera lite bevis för att C&R inte fungerar på vildlax? Det nämns ju så fort den här typen av diskussion drar igång men jag har aldrig någonsin sett en strimma av bevis.
Klockan 13:23, 14 Maj 2015

Claius Prehn skrev...
Same o same o jan o
Dear jan o , now I know what fisheco means. :-) The same story every time from you. I will give you an echo too: Stop fishing buy a dog or a cat instead ! , There is absoluty nothing wrong with tmb, its just you who apparently chose the wrong hobby and whenever trolling is mentioned , you keep pushing things out of proportion . Fishing is actually about getting fish to the dinner table. Baglimit is the way you should chose in sweden. Fish in bad conditions should end on plate instead of being released to die within a couple of hours.
Klockan 00:24, 09 Maj 2015

Daniel skrev...
Saknas fakta
Personligen tycker jag att det är dags för laxtrollarna att komma med lite fakta. Dvs inte av typen \\\\\\\"jag vet hur det funkar kom Jan O så ska jag visa dig\\\\\\\". Jag är ganska övertygad om att Jan O vet hur man bonkar fisk....... Vad gäller påståendet att vildlax inte klarar återutsättning så efterlyser jag också mer fakta, och då menar jag forskning, inte personligt tyckande eller egna erfarenheter. Martin Stålhammars forskning på C&R visar ju att det fungerar om än med vissa begränsningar. Jag vet att hans forskning skett på gös och gädda, men om det inte gäller lax så fram med den!!! Dessutom så praktiserar man ju C&R i älvar osv både i Sverige och på andra ställen i världen på både vild och odlad lax. Så varför fungerar inte det vid trolling? Och varför skulle vildlax vara känsligare än odlad och utsläppt? Fram med faktan nu!!!!! Det börjar bli komiskt när vissa laxtrollare i tråden gnäller om hur dålig artikeln är, och hur fel den är osv. Men någon forskning eller fakta bakom sina egna påståenden om C&R på lax kan man inte presentera utom då \\\\\\\"kom till Simris så ska jag visa hur det är\\\\\\\" Om jag säger så här \\\\\\\"kom till Observatorielunden så ska jag visa att jorden är platt\\\\\\\". Skulle ni acceptera det som fakta?
Klockan 08:19, 07 Maj 2015

Totte skrev...
.
Nåt som är jävligt säkert är att en bonkad fisk i båten aldrig kommer simma igen. En återutsatt fisk får alltid chansen. Om jag hade varit fisk vet jag vad jag hade valt. Och hur kan ni (trångsynta gubbar) vara så säkra på att laxarna dör?! Sen, om det kom upp 12 eller 3000 laxar spelar väl ingen roll? Den enda fisk som följer med mig hem är den som efter vila i säck inte kommer iväg för egen maskin. Fan, bli lite seriösa! Skaffa en ordentlig sump ombord om ni inte har möjlighet att säcka. Skaffa ordentliga landningsgrejer. Ta hand om fisken! Jag brukar normalt inte använda hårda ord men här får det (fan) va nog. Bortskämda laxfiskare som fått staten att betala för deras hobby.
Klockan 07:22, 07 Maj 2015

Peter skrev...
Jan O , du är välkommen....
..... Att följa med ut i simris någon dag o se hur trollingfisket fungerar i Sverige samt Danmark , för de har du tydligt visat att du inte har koll på! Vildlaxen är känslig och MÅNGA klarar inte att återsättas ! Trollingfisket har minskat i Sverige sedan de nya reglerna sjösattes för några årsedan . En stor anledning är att de nya reglerna kräver fler döda/plågade fiskar än tidigare... Jämför du antalet båtar under TMB och räknar total fisketid och slår ut det på motsvarande antal båtar och timmar i svenska vatten så är det säkerligen liknande siffror på antalet döda fiskar på båda dera , skillnaden är att i svenska vatten dör fisken en plågsam död efter att den blivit återsatt medans den får mindre lidande och direkt död i Danmark. Jag kan tycka att de nya reglarna är mycket ihåliga och uselt framtagna! De gynnar varken fisken eller fiskaren ! Än mindre myndigheterna som inte tänkt igenom de hela innan dom sjösatte reglerna! Ditt reportage är under all kritik och jag hoppas verkligen du går hem o läser på o skäms en sväng för att sedan stå upp som en redig Karl o be om ursäkt o rätta dina fel! Att "riva i ett öppet sår" är inte bra reklam, än mindre när du gör det med osanna uppgifter! Återigen, du är välkommen att följa med en dag på sjön så du får se hur verkligheten ser ut. Väl mött // peter
Klockan 16:51, 06 Maj 2015

Jan O skrev...
...ologiskt
Sen är det ju än mer trist att många faller till den låga nivån att man konsekvent framhåller andras gärningar för att rättfärdiga sina egna. Det leder inte en debatt framåt, det är bara kontraproduktivt. Så, återigen, varför kan man inte sätta tillbaka vild lax när man trollar vid Bornholm, när det går utmärkt på svenska trollingtävlingar....
Klockan 11:42, 01 Maj 2015

Jan O skrev...
så självklart....
Fisket i älvarna måste regleras, det har jag och FishEco propagerat för länge. Det arbetas just nu på olika håll med att ta fram sådana förslag, sen blir det upp till HaV och myndigheterna. Det blir så trist uppenbart att många som har kommenterat i just denna tråd inte har koll på att det är den linje vi drivit i flera år. Sök gärna på tex Mörrumsån i sökfunktionen längst upp till höger.
Klockan 11:38, 01 Maj 2015

Daniel skrev...
Förstår fortfarande inte
Frågan är som sagt fortfarande varför det inte kan vara en C&R tävling. Vad som kommit fram mot det verkar vara. 1. Det är dyrt att vara med (ovidkommande) 2. Det är en professionell tävling (ovidkommande) 3. I Mörrumsån och andra åar/älvar slås det ihjäl mycket mer lax (ovidkommande pga av att andra gör fel knappast motiverar att själv göra fel) 4. C&R är djurplågeri (skulle kunna vara ett argument, men isåfall borde man inte fiska alls om man inte vill återutsätta och arten ifråga är hotad. C&R finns det ju även forskning kring) Roade mig även att kolla lite fångsstatistik i Mörrumsån och då Sveaskog kronolaxfiske. 2014 fångades c:a 500 laxar varav 115 togs upp, dvs 4/5 återutsattes. Kollade även ett annat FVO och där var bilden densamma. Dessutom har de en fångstbegränsning på 1 fisk/dag. Så utan att ha kollat varje FVO i Mörrum så insdikerar det ju inte direkt att påståendet att all fisk i åarna bonkas. Sen undrar man ju även varför det finns sånt motstånd mot C&R bland vissa laxtrollare, att ställa upp i en gäddtävling eller göstävling som inte praktiserar C&R finns ju inte på kartan bland dem som praktiserar det fisket.
Klockan 09:58, 01 Maj 2015

fiskare från norr tidigare laxtrollare skrev...
fisheco
Fisheco skriver gärna sån här skit så länge de får igång en diskussion och får läsare, som många med mig förstår är Jan o en "vända kappan " efter vinden människa och tror han alltid har rätt! Tyvärr finns det "nötter" och vissa är journalister som i detta fall! Har man inte korrekt info så uttalar man sig inte! ⏰
Klockan 20:53, 30 April 2015

Anders Lundgren skrev...
Väldigt faktalöst reportage.
Hur många vildlaxar slås ihjäl i Mörrumsån varje år? Var för slår man ihjäl dom när dom äntligen har simmat in i sin å. Och dessa besor som alla kallar blank fisk och slår ihjäl.. Trollar inte så mycket själv längre men jag tycker dom flesta idag respekterar både fiskar och Andra fiskare bra,var senast i Simrishamn i mars,men jag har väldigt svårt att förstå hur vildlaxen blir fredslösa så fort den simmat in i en älv eller å.
Klockan 19:17, 30 April 2015

Matthew G. hauge skrev...
Sportsfiske.
Ren C&R fiske är ren djurplågeri. Om man inte ska kunne fiska för att ta med fisk til matbordet kan man like godt sluta att fiska helt. C&R har sin plats, men då är det for att sleppa tilbaks fisk över en viss storlek o småfisk som iinte är andvändbar till mat. Om det är så att hotet mot laxen är så stort at det inte går att ta lax till mat, så ska man sluta å fiska lax o fiska på nogot annat till laxen är kommer tilbaks. Ren C&R är som sagt djurplågeri o ingen med rätt förstand kan seja nogot annat.
Klockan 23:41, 29 April 2015

Frank Ronny skrev...
Norge
Uansett hvem man skylder på, så er det ene og alene en reportasje med masse faktafeil. En dårlig reportasje som tydeligvis er skrevet uten å sette seg inn i hva som virkelig skjedde under Trolling Master Bornholm. Dette tyder på en forutbestemt holdning til Trollingfiskere. Da er egentlig diskusjonen til ingen nytte. Hater man trollingfiskere så hater man dem. Nytter ikke å diskutere med Jan O. når han allerede har bestemt seg hva han mener. Rett og slett en elendig reportasje med masse faktafeil. Spørsmålet mitt er: Er sportsfiske kun C&R? Hilsen trollingfisker som faktisk også bedriver mye C&R.
Klockan 18:08, 29 April 2015

Jan O skrev...
Huvudsaken
Varför kan man inte sätta tillbaka vild lax på denna tävling? Frågan kvarstår, känns som om allt annat avhandlats...
Klockan 15:09, 29 April 2015

Magnus Torpman skrev...
laxfiske
Inte mycket att bråka om inga större mängder lax detta. Låt denn fina classiska rävling fortsätta utan bråk.
Klockan 15:04, 29 April 2015

Daniel skrev...
Förstår inte
En sak förstår jag inte. Oavsett om det var 1000 eller 400 laxar som bonkades, hur mycket det kostade att vara med, hur proffsig tävlingen var osv osv. så förstår jag ändå inte varför det INTE kan vara en C&R-tävling? Vad är det som gör att man MÅSTE bonka laxen? Skulle inte tävlingen kunna genomföras annars och i så fall varför inte? Och allt snack om älvfiske hit och dit, varför är det rätt att göra fel bara för att någon annan gör det? Jag slår grannen på käften, det är ju ändå krig i Syrien så det spelar ju ingen roll.. Dessutom är det onyttigt att äta Östersjölax, dioxin medför fortplantningsvårigheter och risk för utvecklingsstörning hos foster. Vilket iofs talar för att Östersjötrollare som bonkar lax och äter upp den kanske på sikt är en instabil population på tillbakagång.....
Klockan 14:28, 28 April 2015

Christian skrev...
Sex laxar i en laxask!
Sex laxar i en laxask!
Klockan 08:16, 28 April 2015

FD Trollingfiskare i Norrland skrev...
Per och Jan O, nimåste se på det hela från andra vinklar, i Norrland slås det ihjäl lax till höger och vänster får så har man alltid gjort. I havet har det inte funnits så mkt lax tidigare vilket gör det att det finns så det räcker åt alla !! Laxen är värdefull för alla men \\\"häng\\\" inte ut trolling för guds skull !! Hela C/R historien har gjort det nästan svårt att ta upp matfisk och inte få \\\"skit\\\" för det. Be trollingfiskarna om ursäkt Jan O och lägg lika mycket möda på älvfiskarna i stället.
Klockan 07:14, 28 April 2015

Per skrev...
Förtydligande
"All salmon caught during the contest period, exceeding the minimum measure of 80 cm will count – please note, however, that only a maximum of 4 fish can be weighed per boat per day." Detta innebär inte att de som fiskar tar fyra fiskar över 80 cm/dag. Det innebär att de kan väga in max 4 fiskar över 80 cm/dag. Det finns ingen regel som säger att de inte får ta upp 40 fiskar och väga in de fyra största. De som får fisk under 80 tar säkert upp några också men de lär inte synas i statistiken för tävlingen. Så Jan O på FishEco, behåll du ditt jobb och fortsätt med dina inlägg. De som ropar högst här har inte riktigt torrt på fötterna.
Klockan 00:08, 28 April 2015

Per skrev...
Tävling alltså...
Jag måste nog ändå tillstå att det här med att anordna en tävling där den vinner som nackat mest stor fisk är djävligt underligt. Kommentaren: "(mina utlägg för denna vecka 9845 kr)" vet jag inte riktigt vad man skall säga om, det måste väl ändå vara upp till var och en om man vill lägga så mycket pengar på att vara med i denna tävling. Så hur vi än vänder och vrider på det så handlar det fortfarande om att slakta fisk, och efter vad jag kan förstå helst fyra stora laxar varje dag under tävlingen. Känns det verkligen som något att tävla i? "All salmon caught during the contest period, exceeding the minimum measure of 80 cm will count – please note, however, that only a maximum of 4 fish can be weighed per boat per day. Point rules: 10 points per fish. 10 points per kg. E.g. a salmon of 7.8 kg will yield 88 points. In case of equal scores, the winner will be the boat that caught the largest fish."
Klockan 23:59, 27 April 2015

Patrik M. skrev...
Fan vad trött man blir !!
Vad är du ute efter, hade jag gjort ett så dåligt jobb/inlägg skulle jag varit till arbetsmarknadens förfogande i dag. Du svänger med siffror och text som passar dig, 342 st blev invägda varken mer eller mindre. Det ger ett snitt på 0,9 lax per båt under tre dagars tävlande (mina utlägg för denna vecka 9845 kr). Du nöjer dej inte utan ifrågasätter på nytt om det inkluderar fisk som inte vägts in !! Poängsystemet som används i tävlingen gör det inte lätt att se exakt hur många, det kanske också är avsikten skriver du. Åter igen vad är du ute efter? Om du nu skulle vara en gnutta intresserad så hade 10 min givet dig alla de svar som du behöver på denna länk, här är registrerat varenda individ. http://www.tv2bornholm.dk/events/trolling (Resultat 2015) Detta är i särklass en av Europas proffsigaste tävling, detta är inget hitte på som vi säger. Följ med nästa år över så kommer du bli djupt imponerad av vad arrangörerna gör för att denna tävling har blivet så uppskattad, 2005 ca. 157 team 2015 ca. 382 team från 6 nationer, säger en del.
Klockan 22:44, 27 April 2015

per Heikkilä skrev...
döda vildlaxar i n-älvarna
Hur kom du fram till siffran 50 tusen dödade vild laxar i norrlandsälvarna. Är du ironisk? Uffe Dom flesta fiskarna i torneälven fångas just av trollingfiskare! Eller som det sägs där släpfiske
Klockan 20:58, 27 April 2015

Niels Riis Ebbesen skrev...
Med til historien hører vel også...
Jan O FishEco glemmer helt, at der er et omfattende erhvervsfiskeri med langliner efter laks i Østersøen, hvor der årligt landes omkring 500 ton laks. Og at det er byggeriet af vandkraftværker, som har været og forsat er årsagen til, at der ikke længere er en naturlig produktion af laks i mange svenske elve.
Klockan 20:51, 27 April 2015

TV2 skrev...
Bornholm
Så här gick det: Bara SVENSKAR i topp! http://www.tv2bornholm.dk/net-tv.aspx?area=Programmer&program=trolling&videoID=205613
Klockan 20:42, 27 April 2015

D skrev...
Fakta
Det är inte bra att skriva en artikel med felaktiga uppgifter. Det togs 0,8 laxar per båt På 3 dagar. Är vi så dåliga i detta landet att vi måste skriva något dåligt när andra gör något bra. Måste säga att det finns ingen tävling som jag har varit på någonsin som håller så hög klass som denna. Nu är även reglerna rimliga. Nej. Håll er till korrekt information i fortsättningen.
Klockan 20:37, 27 April 2015

metarn skrev...
laxfiskare..
era argument är ju på sandlådenivå. Spelar det någon roll hur mycket fel man gör om man ändå gör fel. Ungefär som att breivik är nästan oskyldig om man jämför honom med stalin. Varför skylla på andra, föregå med gott exempel istället så blir det säkert bättre!
Klockan 20:11, 27 April 2015

Daniel skrev...
jahapp
faaaaan...vildlax....och vi som kämpat så länge..aja..vi får fil'ea i båten. Och så löser trollingfiskare vildlax.. I Norrlandsälvarna så räcker det att kroken sitter 0.5 cm utanför munnen så ska den tillbaka. Titta bara på reglerna i Byske.. Trollingfiske= what happens out there stays out there.
Klockan 19:56, 27 April 2015

Jan O skrev...
glädjande
...det är mycket glädjande att höra att det bara var 400 laxar som fick stryka med. Inkluderar det fisk som inte vägdes in?
Klockan 18:31, 27 April 2015

Jan O skrev...
...sätta tillbaka lax...
...Johan A. Du är ju en av dom som regelbundet sätter tillbaka vildlax, som säljer en sportfiskeupplevelse till kunder som vill få chansen att fånga en lax... Berätta för mig varför det ska vara annorlunda på Bornholm?
Klockan 18:24, 27 April 2015

Johan abelsson skrev...
Jan O du är helt korkad
Dina skriverier får mig att må illa. Ta reda på lite fakta innan du lägger ut en rubrik och text av hopkok av nonsens som du har skrivit. Jag tycker dom Svenska reglerna för trolling är något för hårda då alla slags fisken skulle behandlas lika. Tycker att tävlingen som den var utformad i år kändes rimlig. Tävlingen på Bornholm är en mycket viktig del i att visa att sportfisketurism är ett alternativ till det avskyvärda långlinefisket som fortfarande finns kvar på Bornholm. Varför skriver du inte om den rekordstora laxslakten som genomfördes sv sportfiskare i norrlandsälvarna förra sommaren. Jag uppskattar att det dödades minst 50 000 laxar i vildlaxälvarna under säsongen som gick. Då känns ca 400 laxar , varav ca 60% kan ev vara vilda som togs på årets Bornholmstävling ganska futtigt med tanke på den stora sahällsnyttan tävlingen har blivit flr en l som lider av stor arbetslöshet.
Klockan 17:43, 27 April 2015

uffe skrev...
trolling
Läste för någon vecka sedan att uppgången på lax i Torne älv var ca 100 000st (fiskejournalen)av dessa har ca 18000 st fångats på olika fiskemetoder ,dock ej någon trolling ,av dessa uppskattas att hela 2500 har återutsatts igen genom C&R ,vilket då gör att 15-16% av den uppvandrade fisken som är klar för lek har dödats, då tycker jag att det är mycket märkligt att det inte klagas på detta fiske utan enbart trollingfiskarna, dessutom får man själv leta reda på dessa sifferfakta i den Finska rapporten som de hänvisar till men det anses väl mer rätt att döda laxen om man har vadarbyxa och flugspö med sig...
Klockan 17:04, 27 April 2015

Bornholm 2 skrev...
fiskare skrev...
Knapt 400 laxar blev fångat under 4(3) dagors fiske på TMB, och 1000 fiskare. Les upp dej innan du uttalar dej.....
Klockan 16:57, 27 April 2015

fiskare skrev...
Bornholm
Hej Kanske läge att kolla upp lite innan man skriver som du gör. Togs extremt lite fisk I år, väldigt många som blanka hela tävlingen! 1000 fisk kom det aldrig upp! Om du är så mån om detta ämne kanske du Ska kontakta tävlingsledningen och tala vad du tycker och tänker...
Klockan 12:45, 27 April 2015

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 162 Nästa SistaÖkade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Ökade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Eko/ Miljö I ett färskt beslut tillåts nu skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag...

Inga kommentarer
Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Press/ reklam Nappar det bättre när det regnar? Mår gäddan bra om jag släpper tillbaka den? När nappar abborren som bäst? Ny forskning ska ge svaret...

Inga kommentarer
Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Vinter Andreas från Bivvykaffe hälsar på Lubbe på Fkp-Gear. Det utlovas tramsigheter, fisketips, och hur du kan tillaga en regnbåge. Håll till godo! Ps, var riktigt försiktig på isen!

Inga kommentarer
Miljöfarligaste vraket undersöks åter!

Miljöfarligaste vraket undersöks åter!

Eko/ Miljö Enorma mängder olja finns fortfarande kvar på vraket Skytteren. Klassat som det mest miljöfarliga vraket i svenska vatten...

Inga kommentarer
Förbud mot nya karpvatten?

Förbud mot nya karpvatten?

Notiser Förbud mot nya karpvatten? Många reagerar mot HaVs förslag! HaV föreslår i en remiss att det bland annat ska bli förbud mot nya karpvatten! Sportfiskarna ryter ifrån, men även Svenska Karpklubben och Aneboda Fiskodling har skickat in svar på remissen...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.