+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sverige vill stoppa \
Sverige vill stoppa det sk "utkast" fisket...
Fotograf: James Somers

Sverige vill stoppa "utkast" fisket...

Hur EU ska stoppa utkastet av fisk är ämnet på det seminarium som EU-kommissionen anordnar den 1 mars. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson deltar från den svenska regeringen.

Det finns idag problem inom visst fiske med att fisk och skaldjur av oönskade arter och storlekar kastas överbord, så kallat utkast. Den kastade fisken överlever sällan. I de flesta fall kastas fångsten för att den enligt kvotregleringar blir otillåten vid land eller för att den inte är ekonomiskt fördelaktig för fiskaren.

- Jag tycker det är en självklarhet att vi bör införa ett utkastförbud. Det är ett onödigt slöseri på havens begränsade resurser som är oacceptabelt, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Kommissionen har bland annat bjudit in ansvariga fiskeministrar och utvalda EU-parlamentariker för att diskutera hur man ska komma tillrätta med problemet med utkast. 

Kontaktperson:
Anna-Karin Nyman
Pressekreterare hos 
Eskil Erlandsson
070-5190159Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaSportfisket och jakten bör ingå i Girjasutredning!

Sportfisket och jakten bör ingå i Girjasutredning!

Eko/ Miljö Det är självklart att fler aktörer än samer ska få ingå i den sk. Girjasutredningen! Det är många som är berörda och intresserade av jakt och fiske och övrigt friluftsliv och hur den sk. Girjasdomen påverkar framtiden...

Inga kommentarer
Fiska i stan - så gör du!

Fiska i stan - så gör du!

Notiser Fiska i stan från land? Här får du tips från mitti om hur du hittar fisken i Stockholm...

Inga kommentarer
Frågor och svar om säl i svenska vatten!

Frågor och svar om säl i svenska vatten!

Blogg 2013 Vissa arter engagerar mer än andra. Tex säl och skarv! Här finns massor med info om just sälen för den som vill vara påläst kring problemen...

Inga kommentarer
Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Fluga När det gäller att fånga abborre på fluga så är det få personer som besitter den kompetens som Daniel Bergman gör. Han har det senaste åren verkligen utvecklat flugfisket efter abborre, utvecklar nya flugmönster och fått flera människor att inse att abborre är en fantastisk fisk att jaga med flugspö...

Inga kommentarer
Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Notiser Äntligen! Sunt förnuft får råda!Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

6 kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.